От х:

Днес в x:

Има пари за стадиона в Хасково, но никой не ги иска

За ремонт и поддръжка на спортните бази в Хасково, включително и футболният стадион има пари. Но някой трябва да ги поиска. Това става чрез защитен проект. Така отговориха от министерството на спорта на въпроса не се ли полагат на областния град държавни средства за поддръжка на спортните бази, които се набират от отчисления от теглене 6 от 49 на държавния спортен тотализатор.

Хасковския стадион бе затворен именно заради липсата на пари за ремонт и поддръжка.

Че пари за спортните бази има, говори и статистиката дадена от регионалният координаторна спортното министерство Силвия Тенчева. За периода 2004-2010-та година в спортни бази в областта са налети над 500 хиляди лева. Още 200 хиляди са усвоени от спортни клубове за развиване на дейност.

Усвоените от Хасково пари са 90 хиляди. Те са за ремонт и обновяване на зала Дружба. За стадиона обаче няма подаден проект в този период. В същото време Харманли е издействал от спортното министерство около 100 хиляди лева за своя стадион. Ремонтирани са съблекални, седалки, лекоатлетическа писта. Свиленград пък е усвоил 150 хиляди лева за спортни бази. Дори и Симеоновград намазва-30 хиляди лева.

Зала Дружба е ремонтирана и приема състезания. Стадионът е заключен

„Не сме писали проект за стадиона. Имахме собствена програма по която инвестирахме 100 хиляди, но накрая се оказа че няма за кого. Отборът се разпадна. Защо търсите под вола теле“ разпалено обясни кметът Георги Иванов. На паралела със стадиона с Харманли, градоначалникът отговори кратко-тогава управляваха БСП, а там кметът знаете е от БСП.

„В министерството не могат да си платят заплатите, аз ще им искам пари“ допълни Иванов. На думите, че поне на теория има пари от тотализатора за спортните бази, процеди: вземете ги вие тогава, и затвори телефона.

В интерес на истината, пари за спорт от правителството се взимат трудно, признават ангажираните със спорта в общината. Проектът за Дружба например отлежаваше 4 години преди да се осъществи, а първоначално исканата сума бе редуцирана от 270 хиляди на само 90 хиляди.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини