От х:

Днес в x:

Дървото най-оборотно: 40 напират за едно учителско място

Училището е притегателно място за младите учители

Гимназията по дървообработване и строителство се оказа най-привлекателно работно място за млади учители и не толкова млади. Около 40 са кандидатствали за вакантна позиция по „български език и литература“ научи haskovo.net. За разлика от други школа които обявиха свободни работни места главно за възпитатели във връзка с целодневното обучение на първолаците, хасковската гимназия обяви свободни места за редовни щатове. Всичко вече е попълнено. Репутацията на училището скочи главоломно през последните години и заради подобрената материална база и заради налагането на атрактивни за децата специалности. Това се отрази на приема, а повече ученици означава повече пари за училището и следователно за заплати.

Без да е толкова розово, свободните работни места са почти попълнени в другите училища. От над 30 обяви за работа в сферата на образованието в регионалния инспекторат, са останали само 5. Вероятно и те ще бъдат попълнени до дни, коментираха образователните експерти.

Репутацията на училището привлича масово деца и учители

Напливът към системата е голям заради кризата. Много хора напуснали преподавателската катедра се опитват да се върнат поблазнени от сравнителната сигурност на професията. Оптимизацията в хасковска община приключи и нови съкращения не се очакват. Заплащането пък е подобрено в сравнение с предходни години.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини