От х:

Днес в x:

Общината: Някой гаси нарочно уличните лампи нощем

 
Заместниците на кмета - Недялка Станева и Кирил Керанов

Умишлено причинени аварии на уличното осветление са констатирали от „Сити път“ - фирмата, която поддържаше лампите в Хасково. Това се твърди в писмо от управителя и собственик на фирмата – Кирил Проданов до кмета на общината. Писмото бе огласено пред медиите от заместник кмета Недялка Станева на пресконференция днес.

Повод за брифинга бяха публикации в „Хасковска Марица“. В една от тях – с днешна дата, се твърди, че договорът за поддържане на уличното осветление на „Сити път“ с общината е изтекъл, а нов няма, защото не е проведен търгът за обществена поръчка. Това била причина за тъмните улици в града.

Договорът наистина е изтекъл, но от фирмата реагират при сигнали от граждани, обясни Станева. Тя обаче откри злонамереност в публикацията, в която се цитира Петко Бончев от „Сити път“. Самият Петко Бончев бе на пресконференцията в общината, за да потвърди, че никой от журналистите във вестника не го е търсил и не е разговарял с него. Освен това от близо година той вече не работел в тази фирма.

Репортерът от „Хасковска Марица“ - Иван Колев, обаче обясни, че наистина е разговарял по телефона с Петко от „Сити път“. След повторен разговор с този номер се оказало, че човекът от фирмата наистина е Петко, но не е Бончев, а Димитров. От редакцията обясниха, че имената наистина са объркани, за което ще направят уточнение в утрешния брой. Информацията в материала обаче отговаря на истината, казаха колегите.

Репортерите от „Хасковска Марица“ не бяха уведомени за пресконференцията в общината и не присъстваха. Иван Колев обясни за обърканите имена на служителя на „Сити път“ след запитване от Haskovo.net.

Другият заместник кмет – Кирил Керанов пък обяви, че ще съди Иван Колев заради материал във вестника от 9 септември. В него пък се казва, че масите за панаира на Ямача се раздават в „Гурковата къща“. В материала се цитира търговец, който казва, че именно Керанов го е упътил към ресторанта, за да си запази маса за панаира. Според публикацията от 9 септември частна фирма събира таксите от търговците на панаира, а общината губи приходи.

Нели Станева и Кирил Керанов не бяха наясно с проблема, защото панаира не е в техния ресор. Станева обаче обеща да провери какви са били приходите на общината от миналата година и от тази и да обяви данните.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини