От х:

Днес в x:

Малцинствата ще сринат пенсионната реформа

Малцинствата обричат пенсионната реформа

Малцинствените групи ще сринат пенсионната реформа, тъй като техния относителен дял на пазара на труда ще се увеличава с времето. Това заяви на брифинг днес депутатката от Коалиция за България Емилия Масларова. За 20 години преход, 1 млн млади образовани и можещи българи са напуснали родината. Раждаемостта на етносите пък расте, а именно те имат задълбочаващи се проблеми със здравеопазването и образованието-двата стълба на пенсионната система. Ниска образованост-ниска заплата и респективно безработица. Няма осигуровки- има помощи, нарисува схемата депутатката.

Масларова направи изявлението си тя направи по повод готвената от правителството пенсионна реформа, която тя квалифицира като „реформа на парче, направена на коляно“.

Главното за пенсионната реформа анализ на демографския фактор. Политиците обаче го премълчават, обвини ги Масларова. „Значи е дискриминация ако се ограничи раждаемостта на ромите, но не е дискриминация когато деца под 16 години стават майки?“ риторично попита тя. Децата са недоносени, впоследствие лошо гледани и създават проблеми за милиони левове в бъдеще. Младата майка приключва с ученето, не може да работи, но държавата и плаща майчинство, въпреки че е неосигурена, обобщи известни истини госпожата. Според нея е парите за интеграция на ромите трябва да се дават на институциите, а не на многобройните ромски организации, които „само говорят и усвояват пари“. Масларова съжали за бившия КЕЧ, строителни войски. „Лош добър, ама научиха нещо, станаха я зидари я фаянсаджии. Сега какво?“

Масларова обяви пенсионната реформа за обречена, ако не се внесат корекции.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини