От х:

Днес в x:

Медицинският – без студенти. Олиото поскъпва. Преглед на печата

Медицинският – без студенти, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Причината е в забавянето на акредитационната комисия. Амбициите бяха в началото на учебната година на мястото на бившия медицински колеж да бъде открит филиал на тракийкия университет в Стара Загора, а рамо на проекта даде и депутатката от ГЕРБ Фани Христова. Явно добрите намерения в България винаги си остават само намерения.

Военните имоти – хасковската Формула 1, пише в заглавие над главата на вестника. Текстът е на 6 и 7 страница. Описана е сагата с военните имота, припомня се и историята с „Кроношпан”, фирмата, която искаше да инвестира половин милиард евро в летището край Узунджово за завод за дървени плоскости. Също останало само като намерение.

„Св. Екатерина” с нова апаратура, реже здравната каса за анекса, чело на 2 страница. Новият апарат за диагноза на сърцето бил купен с пари на общината, здравната каса предлагала годишен бюджет, който покрива само отчасти сумите за заплати, и то за първото полугодие.

Луднал млати татко си, той умира от инфаркт, водещо на 3 страница. Става дума за случая в димитровградското село Странско, където син удари баща си с лопата. Съдебният лекар обаче установил, че човекът е починал от инфаркт.

Алкохолик се самоуби в болница, пиян изкърти зъб на лекарка, криминалните новини от вчера са обобщени в едно заглавие над главата на „Хасковска Марица”. Текстът е водещ на 3 страница.

1000 лева удря тон слънчоглед по Коледа, друг акцент от първа страница. Цената е прогнозна, дават я производители от региона. В същото време в магазините олиото стигна цена около 3 лева.

Хасково остана без поддръжка на уличното осветление, пише в акцент на 2 страница. Договорът със „Сити път” бил изтекъл, а нова обществена поръчка не била обявена. Цената на предишния договор била 750 000 лв., повечето пари били усвоени.

Криза: ½ панаир. Под това заглавие на 3 страница вестникът предлага фоторепортаж за празниците на града.

Погребален агент в клип на Милко Калайджиев, пише в акцент на 12 страница. В новия клип на свиленградската звезда се снимал Карчо Карчев – шеф на погребална агенция в града.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков                                                    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини