От х:

Днес в x:

Отсвириха Хасково за военните имоти. Преглед на регионалния печат

Безвъзмездното прехвърляне на военните имоти на община Хасково приключи с провал, пише в днешния си брой „Новинар юг”. На първото си редовно заседание след лятната ваканция кабинетът не разгледа въпроса, въпреки че бе включен в дневния ред. Вероятно отлагането се дължи на становището на областния управител, различно от това на двама министри, предполага вестникът.

Вежди почетен димитровградчанин, заглавие над главата на „Новинар юг”. Другото водещо заглавие е „След 30 г. Плевнелиев отпуши околовръстното за Чирпан”.

Австрийски ВУЗ стпъва в Хасково, е другият акцент от първа страница. Става дума за подписаното вчера споразумение с президента на университета в Линц за разкриване на филиал в Хасково.

Прокуратурата оглежда вила „Шарапаните”, е водещото заглавие от криминалната страница. Имотът на Цигарената бе продаден на търг, но се оказва, че дружеството не е собственик. Спечелилата търга фирма пък не превела парите и явно се отказва.

Взехме стадиона, за да съхраним футбола в Хасково, казва в интервю за вестника Красен Ангелов, член на УС на „Хасково 2”. По решение на ОбС стадионът се дава на клуба за ползване за пет години.

Хасково с пълноценни празници въпреки кризата, това пък заявява в интервю на 6 страница заместник кметът Венко Точевски. От първоначално предвидените 100 000 лв. за празниците общината спестява 60 бона, става ясно от думите му.

Разграбиха новата книга на Ивайло Балабанов, акцент от 12 страница. „Небесен гурбетчия” разграбен като топъл хляб и в автора не останала нито една бройка, ще прави допечатка, пише вестникът.

Хасковски писател дебютира с изложба, пише още на страницата. Става дума за Петър Ангелов, който откри самостоятелна изложба в димитровградската художествена галерия. Добри думи за автора казва художникът Христо Панев.

Подпалиха автокъща, пише в голямото заглавие над главата в „Хасковска Марица”. Пламъци унищожиха автовоз, ново БМВ и мотокар на „Марсакар”.

След 30 г. валяци работят на пътя Димитровград-Чирпан, пише в другия акцент на първа страница. Става дума за започналите вчера ремонтни работи на разбитото шосе.

Кога военното минстерство ще ни отърве от ненужните си имоти, пита в заглавие на 4 страница вестникът. Темата за нашумелите през последните дни военни имоти е разработена на цялата страница. Защо мераклията за купувач на КЕЧ не търси собственика, а кмета, се питат хасковлии, пита се и изданието.

Най-страшната комбинация е богат безотговорен човек, така е озаглавено голямото интервю в броя. То е с арх. Христо Генчев, учен и геополитик.

Това бяха основните теми в днешната регионална преса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини