От х:

Днес в x:

Не пипат цената на водата , засега. Диско междучасия във „В. Левски”. Преглед на печата

Цената на водата в Хасково няма да бъде променяна засега, заявява шефът на ВиК Петко Стойчев. Заглавието е над главата в днешния брой на „Хасковска Марица”. Стойчев обаче признава за сериозни дългове на водното дружество – 10.7 млн. лв. 6 от тях били за ток. Вчерашният брифинг във ВиК бе по повод пречиствателната станция край града. Според Стойчев дружеството трябва да поеме разходите, което означава цената на водата да скочи с поне 40 стотинки за кубик. От ВиК засега отказвали да приемат обекта.

Диско междучасия в СОУ „Васил Левски”, информира друго заглавие от първа страница. През лятото в школото била монтирана радиоуредба. Мелодичен звън вече ще известява началото и края на учебния час, а през междучасията по коридорите и в класните стаи ще звучи хитова музика.

Медсестра от „Майка и дете” с хепатит, държат под око групата, пише във водещ материал на първа страница. Според шефа на дома д-р Гузгунов няма заболели деца.

Въпреки кризата: Богат афиш за Деня на Хасково, пише още на първа. „Кръпка блусбенд” ще открива празниците, Румънеца и Енчев ще закриват.

Нека говорим за цифри, а не само за инвеститори. Това казва областният управител Румен Данев в отговор на обвиненията от страна на кмета Георги Иванов, че стопира замяната на военните имоти. Материалът е водещ на втора страница. Според губернатора дългът на МО към общината възлиза на 569 хиляди лева. Само единият от имотите с площ близо 5 дка, има данъчна оценка 739 бона. Пазарната му цена пък е почти двойна. Данев смята, че това покрива напълно дълга към общината и не е съгласен да се дават безвъзмездно останалите 12 дка, поискани от ОбС. „Ако наистина има инвеститори, харесали терен в Хасково, какво им пречи да се обърнат директно към собственика – министерството на отбраната”, пита риторично Данев.

Григор Димитров вече 184-ти, пише в акцента на спортната страница. След неделния си триумф на турнира от веригата „Чалънджър”, 19-годишният хасковлия за пръв път проби в Топ-200 на планетата.

Това бяха по-интересните теми в днешната преса.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини