От х:

Днес в x:

6 °C

Свалят наполовина таксите за УНСС

Доц. Георги Манолов/ в средата/ оповести за отстъпката

Десетдневка на специална семестриална такса за колеж в структурата на УНСС тръгва от първи септември. Колежа по икономика и администрация-Пловдив вече е част от структурата на УНСС и подготвя бакалаври по 6 икономически специалности, в чиито дипломи пише че са възпитаници на университета за национално и световно стопанство, съобщи днес ректорът му доц. Георги Манолов. Колежа има представителство и в Хасково-бившата база на УНСС в ученическите общежития над автогарата.

Колежаните ще могат да се обучават по популярните специалности Бизнес Администрация, Финанси, счетоводсдтво, туризъм, Маркетинг и мениджмънт на обществения ред, вместо за досегашните 800 лв на семестър, за 450 лв. Обаче само ако се запишат от 1-ви до 10-ти септември. Промоцията важи за първите 100 класирани от изпита кандидати, уточни Манолов. За тригодишно обучение, те получават признаваната и по света диплома за бакалавър, а ако желаят продължават още 2 години в УНСС за магистър.

25 % от помагалата и учебниците за колежаните ще бъдат безплатни, обещаха от КИА

Колежа по икономика и администрация е единствения от 10-те частни колежа в страната който изцяло се интегрира в структурите на държавен университет като УНСС. Това е пътят за развитие на висшето образование, подчерта Манолов. Той допълни, че по подготвяния нов закон за висшето образование, това ще бъде и начина тези висши учебни заведения да оцелеят. Защото: „за факултет ще се искат 20 хабилитирани преподаватели, а те няма откъде да бъдат набавени освен от университетите“. Дори и там срещат трудности с осигуряване на тази бройка, обясниха от КИА. Проблемът на пловдивския колеж вече е решен, преподавателите са му професори от университета, които плавно ще бъдат подменяни със собствени кадри, когато те бъдат създадени.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини