От х:

Днес в x:

Свалят наполовина таксите за УНСС

Доц. Георги Манолов/ в средата/ оповести за отстъпката

Десетдневка на специална семестриална такса за колеж в структурата на УНСС тръгва от първи септември. Колежа по икономика и администрация-Пловдив вече е част от структурата на УНСС и подготвя бакалаври по 6 икономически специалности, в чиито дипломи пише че са възпитаници на университета за национално и световно стопанство, съобщи днес ректорът му доц. Георги Манолов. Колежа има представителство и в Хасково-бившата база на УНСС в ученическите общежития над автогарата.

Колежаните ще могат да се обучават по популярните специалности Бизнес Администрация, Финанси, счетоводсдтво, туризъм, Маркетинг и мениджмънт на обществения ред, вместо за досегашните 800 лв на семестър, за 450 лв. Обаче само ако се запишат от 1-ви до 10-ти септември. Промоцията важи за първите 100 класирани от изпита кандидати, уточни Манолов. За тригодишно обучение, те получават признаваната и по света диплома за бакалавър, а ако желаят продължават още 2 години в УНСС за магистър.

25 % от помагалата и учебниците за колежаните ще бъдат безплатни, обещаха от КИА

Колежа по икономика и администрация е единствения от 10-те частни колежа в страната който изцяло се интегрира в структурите на държавен университет като УНСС. Това е пътят за развитие на висшето образование, подчерта Манолов. Той допълни, че по подготвяния нов закон за висшето образование, това ще бъде и начина тези висши учебни заведения да оцелеят. Защото: „за факултет ще се искат 20 хабилитирани преподаватели, а те няма откъде да бъдат набавени освен от университетите“. Дори и там срещат трудности с осигуряване на тази бройка, обясниха от КИА. Проблемът на пловдивския колеж вече е решен, преподавателите са му професори от университета, които плавно ще бъдат подменяни със собствени кадри, когато те бъдат създадени.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини