От х:

Днес в x:

Магистралата зацикли, затварят я до 20-ти септември

Ремонтът продължава поне до 20-ти септември

Автомагистрала Марица ще бъде готова не по-рано от 20-ти септември потвърдиха от "Пътни строежи" АД гр. Пловдив, които ремонтират участъка Любимец - Свиленград. От утре строителите имат разрешение да затворят трасето за нови ремонтни работи. Те включват изстъргване на стар асфалт и поставяне на 8 см нов асфалт. Новите слоеве са 4 см биндер и 4 сантиметра сплитмастик - покрития задължителни, за да отговаря магистралата на модерните изисквания, обясни главния инженер на "Пътни строежи" Атанас Пелтеков. Технологично този процес ще отнеме близо месец, като до крайния срок 20-ти септември строителите трябва да са положили и пътната маркировка. Иначе участъкът до Харманли е напълно готов.

Тези ремонтни дейности се извършват по допълнително изискване на Агенция пътища. Не че предишни строители не са си свършили работата, каза резидент инженера и надзорник на строежа на автомагистрала "Марица" Васко Василев. „10-километровия участък от пътен възел Любимец до пътен възел Свиленград, ляво платно, не е бил вкаран в първоначалния проект на автомагистрала, уточни той. Останали са неизразходвани средства от основния ремонт и по задание на Агенция пътища, тези пари се инвестират в допълнителни ремонти, каза още Василев.

Изненадващо, той не се ангажира със срокове. Говореше обаче за срока за завършване зададен от премиера Бойко Борисов. „Срокът бе 16-ти август. Ние бяхме готови. Но изненадващо Агенция пътна инфраструктура ни даде задача за преасфалтиране и нова маркировка на пътен възел Любимец“. Това забавило нещата. Последния краен срок, за който инж. Василев знаел сега е 31-ви август. При всички положения обаче, от утре магистралата ще бъде затворена от Любимец надолу към границата.

Паралелно с този ремонт ще върви и ремонтът на участъка Свиленград - Ново село, за който правителството отпусна 2.5 млн лева.

Г.Христов

Ангажирана е много техника за Любимец - Свиленград

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини