От х:

Днес в x:

500 с последен шанс за средно във вторник

Те отново ще треперят за оценки

500 зрелостници от областта имат последен шанс да си завършат средното образование тази година, следващата седмица във вторник. Тогава започва поправителната сесия за матурите. На 31-ви е изпитът по български език и литература. 217 дванайсетокласници ще се опитат този път да решат енигмите на езика на Кирил и Методий. Основната част от изпитната работа и този път ще бъде от въпроси по български език като мнозинство ще бъдат от затворен тип. Ще има и литературно аргументиран текст. На редовната сесия се падна популярното произведение на Вазов „Васил Левски“ от цикъла „Епопея на забравените“.

513 са подали молба за допускане до поправка за втора матура. Тя ще е на следващия ден 1-ви септември. Мнозинството от тях са същите които ще се поправят и по български език. Поне 5 деца са недопуснати до поправки, заради двойки на поправките по предмети, съобщи началникът на инспектората Иван Панайотов. Общата бройка е около 500, допълни той.

За разлика от лятната сесия, сега матурите ще бъдат само в по едно училище на община. За Хасково това е СОУ „Паисий Хилендарски“, за Димитровград-професионалната гимназия.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини