От х:

Днес в x:

10 хиляди евро за да си митничар на Свиленград. Преглед на печата

Вестник "Хасковска Марица":

"Суперчестният митничар: Прозрачността в конкурса избледня във финалния етап" Заглавието е изведено от писмо на свиленградчанина Костадин Стефанов който постигна най-висок резултат в теста за лоялност. Въпреки всичко не бе класиран сред одобрените за работа на свиленградската митница. Не бе класиран и най-интелигентния/поне според теста/ кандидат-Мариян Колев. Заради това вече тръгна слухът че тарифата за назначение на била 10 хиляди евро. Конкурсът за 5-ма митничари събра 217 кандидати. Бе представен като прозрачен и честен. Съмненията обаче започнаха с огласяването на избраните. Освен за посочените два случая, нашумя и отказът на млада хасковлийка класирана на първо място, да започне работа. Тя обяви, че не и харесват условията. За които се предполага че е информирана при кандидатстване за работа. Иначе защо ще се кандидатства за работа в която условията са лоши?! Логично..

"Родилки искат план за раждане" съобщава "Хасковска Марица". Министерството на здравеопазването на въведе план за раждане настояват от организация "С 9 месеца на училище". Според членуващите в нея майки, подписването на така нареченото информирано съгласие в АГО става машинално и бъдещите майки често не разбират какво ще правят с тях. В плана за раждане на родилките трябва да се обясни как ще се процедира по време на самия процес на раждането и какво следва във всеки един момент.  Страшно нещо е това комунизма и много е увредил хората. Искаме вече и от държавата да ни прави план как да родим!!! Тя държавата трябва да се грижи/а и е виновна/ за всичко, а сега ще е виновна и за родилния стрес и родилните болки, та трябва предварително да ни информира. Планът за раждане май си се прави от всяка бъдеща майка с лекарите които следят за развитието на бременноста и. И като го има, но нещо се усложни при раждането, какво?! Ще се отклоняваме от плана или не? И майката за която това може да е първо раждане ли ще казва на лекаря как да действа?! Или ще настоява : "Караме по плана!" То бива предложения, ама...

"500 хиляди лева потънали в инфекциозно" във водещо заглавие. Парите били субсидия от министерството на здравеопазването но се изгубили в бермудския триъгълншик-старо ръководство, фирма изпълнител, ново ръководство. Междувременно инфекциите стоят наполовина ремонтирани, наполовина толкова разбити все едно, че са сграда от бомбардиран град.

"Откриха канабис в двора на дядо" 39 растения са били иззети от полицаите от двора на дядото този понеделник. Дядото е на 72 години, малко възрастен за наркодилър ама знае ли човек.

"Млад свещеник съживява неделно училище" Младият свещеник е отец Серафим който ще отслужи молебен за началото на учебната година в неделното училище към хасковската църква Свети Димитър. Отецът е ръкоположен през април и наистина е млад по години, не само по дух.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини