От х:

Днес в x:

В Баните преизпълняват бюджет и назначават хора

Кметът Орхан Шабан няма да уволнява хора заради кризата

Хасковските Минерални Бани са далеч от кризата, стана ясно след днешната сесия в общината. Съветниците приеха актуализирания бюджет за второто полугодие. За разлика от всички други общини в областта, тук бюджетът се увеличава от 4 млн лева на 5 млн. и 369 хиляди. Причината е, че на общината са били преведени парите по спечелените до момента проекти. Така вече има средства за канализацията на село Ангел Войвода – отпуснати са 200 хиляди лева. 963 хиляди лева са преведени са модернизация и ремонт на ОУ Асен Златаров в Минерални бани. Със собствени средства ще бъдат поставени лампи в последните 4 села в общината без улично осветление - Винево, Долно Сираково, Горно Брястово и Колец.

Добри новини има и за следващата сесия. Тогава ще се отчетат местните приходи. Тези от местни данъци и такси се събират по план. Другите, от продажба на общинско имущество, се очаква да бъдат преизпълнени. Неофициално бе потвърдено, че почти е финализирана продажбата на апетитен търговски имот в центъра на Баните както и 11 общински блока в село Караманци и самия общински център.

Няма да има съкратен нито един човек от администрацията. Никой няма да бъде пуснат в неплатен отпуск, нито пък работното време ще бъде намалено, заяви кметът Орхан Шабан. Нещо повече - общината ще назначи още 5 души в отдел „местни данъци и такси“ поради незаети щатове.

Днес бе обявено назначаването на Фаредин Шен за заместник кмет на Баните. На негово място в общинския съвет влезе друг от квотата на ДПС - Мюмюн Ибрям.

Г. Христов

В Минерални бани няма криза-работи се ударно
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини