От х:

Днес в x:

Проведоха операция "Амфетамините"

"Амфетамините", която има за цел пресичане на нелегалната търговия и дейност на организирана престъпна група, свързана с разпространение на наркотици. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде агенция Фокус.

Засилено полицейско присъствие имаше в село Тракия, Община Опан, Старозагорска област. В района на селото бяха забелязани специализирани полицейски екипи, както и полицаи с обучени кучета. Полицейски постове имаше на входно-изходните артерии на селото. Блокирани бяха входовете и изходите.

Късно снощи в района на старозагорското село Тракия силите на ГДБОП, съвместно с ОД МВР Стара Загора, са задържали два автомобила, натоварени с около 120 килограма амфетамини, каза вътрешният министър Цветан Цветанов. До момента са задържани 32-годишният Велизар Дандаров - Заро и 34-годишният Васил Шавулев. И двамата са криминално проявени, с регистрации за кражби, грабежи, причиняване на телесни повреди.

С помощта на полицейски кучета в специализираните екипи е установено, че първият автомобил "Мерцедес" е бил конвоиращ пратката, а голямото количество амфетамини са били във втория автомобил - "Волво". "Волвото" с амфетамините е било шофирано от 36-годишния Атанас Шавулев, брат на Васил Шавулев.

При задържането на наркотика Атанас Шавулев е избягал в гората и в момента районът е отцепен и полицията го издирва. Атанас Шавулев също е криминално проявен, каза Цветан Цветанов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини