От х:

Днес в x:

Внасят икономически конфликт в хасковско. Преглед на регионалния печат

"Емо Г. буни Меричлери срещу "Каолин" в полза на конкурент", водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица". На вчерашния брифинг на лидерът на Екогласност е посветена и цялата втора страница във вестника. Това е продължаващата сага Меричлери срещу Каолин,  заради кариера в землището на димитровградското селище, която по думите на местните унищожава водата въздуха и частните им имоти. Тезата на "Марица" е, че това е изкуствен конфликт който обслужва икономически интереси на конкурент на Каолин. Става въпрос за ексдепутатът от СДС Георги Аврамов. Той имал икономически интереси накърнени от Каолин в гр. Девня. Сега конфликтът му с добивното дружество е внесен и в хасковско. Тези игрички обаче не променят простичкия факт, че жителите на димитровградския град Меричлери са наистина ощетени-160 техни парцела са засегнати от дейността на кариерата. Плюс факта че Каолин добива 6 пъти по-голямо количество от обявеното в инвестиционното намерение, която съответно дава и 6 пъти по-вредно въздействие на околната среда. И всичко това без ОВОС/оценка на въздействието на околната среда/, която РИОСВ трябва да прави задължително при подобни производства.

Закриват две отделения в харманлийската болница, съобщава вестникът позовавайки се на сайта sakarnews.info. Това вече било решено на ниво министър.

"Хасковлия присвоява паркоместта със самоделни скоби"-темата на haskovo.net с достойно място на първа страница, придружена с красноречиви снимки. На тях се виждат скоби самоделки ограждащи част от околоблоково пространство, което жител на Лебеда №7 си е харесал за паркомясто. От общината са категорични, че това е незаконно и ще ги махнат, а нарушителят ще бъде глобен. Ще видим.

"Без проблеми с паспортите в Хасково" За разлика от цялата страна, тук няма проблеми с издаването на документи за самоличност. Вече няма и опашки, констатирала репортерска проверка на вестника.

"Паякът вдигна 13 коли от градинките". Летящ голф "захапан" от общинския паяк илюстрира информацията, според която обект на вчерашното внимание на общинска полиция са били предимно автомобилите около градинките. И предимно старичките голфове. По-скъпите возила може и да са паркирали по тротоара.

"Д-р Палпанска:Старицата от Родопи каза, че е зле от месец!" -по повод вчерашното разследване на вестникът за сгрешена диагноза на възрастна жена. Вместо медикът от бърза помощ, д-р Палпанска, да открие масиран инфаркт, тя препоръчва лечение срещу невроза. "Ако бях убийца щях ли да работя 33 години в болницата" риторично пита докторката в интервюто. Интересен въпрос. Слава богу Палпанска още не е убийца защото макар и в тежко състояние, 80 годишната жена е жива в специализираната болница в Ямбол. По интересен е въпросът отправен от дъщерята на възрастната жена-ако не можете да различите инфоркт от невроза, какво правите в Бърза помощ?

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини