От х:

Днес в x:

24 °C

Внасят икономически конфликт в хасковско. Преглед на регионалния печат

"Емо Г. буни Меричлери срещу "Каолин" в полза на конкурент", водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица". На вчерашния брифинг на лидерът на Екогласност е посветена и цялата втора страница във вестника. Това е продължаващата сага Меричлери срещу Каолин,  заради кариера в землището на димитровградското селище, която по думите на местните унищожава водата въздуха и частните им имоти. Тезата на "Марица" е, че това е изкуствен конфликт който обслужва икономически интереси на конкурент на Каолин. Става въпрос за ексдепутатът от СДС Георги Аврамов. Той имал икономически интереси накърнени от Каолин в гр. Девня. Сега конфликтът му с добивното дружество е внесен и в хасковско. Тези игрички обаче не променят простичкия факт, че жителите на димитровградския град Меричлери са наистина ощетени-160 техни парцела са засегнати от дейността на кариерата. Плюс факта че Каолин добива 6 пъти по-голямо количество от обявеното в инвестиционното намерение, която съответно дава и 6 пъти по-вредно въздействие на околната среда. И всичко това без ОВОС/оценка на въздействието на околната среда/, която РИОСВ трябва да прави задължително при подобни производства.

Закриват две отделения в харманлийската болница, съобщава вестникът позовавайки се на сайта sakarnews.info. Това вече било решено на ниво министър.

"Хасковлия присвоява паркоместта със самоделни скоби"-темата на haskovo.net с достойно място на първа страница, придружена с красноречиви снимки. На тях се виждат скоби самоделки ограждащи част от околоблоково пространство, което жител на Лебеда №7 си е харесал за паркомясто. От общината са категорични, че това е незаконно и ще ги махнат, а нарушителят ще бъде глобен. Ще видим.

"Без проблеми с паспортите в Хасково" За разлика от цялата страна, тук няма проблеми с издаването на документи за самоличност. Вече няма и опашки, констатирала репортерска проверка на вестника.

"Паякът вдигна 13 коли от градинките". Летящ голф "захапан" от общинския паяк илюстрира информацията, според която обект на вчерашното внимание на общинска полиция са били предимно автомобилите около градинките. И предимно старичките голфове. По-скъпите возила може и да са паркирали по тротоара.

"Д-р Палпанска:Старицата от Родопи каза, че е зле от месец!" -по повод вчерашното разследване на вестникът за сгрешена диагноза на възрастна жена. Вместо медикът от бърза помощ, д-р Палпанска, да открие масиран инфаркт, тя препоръчва лечение срещу невроза. "Ако бях убийца щях ли да работя 33 години в болницата" риторично пита докторката в интервюто. Интересен въпрос. Слава богу Палпанска още не е убийца защото макар и в тежко състояние, 80 годишната жена е жива в специализираната болница в Ямбол. По интересен е въпросът отправен от дъщерята на възрастната жена-ако не можете да различите инфоркт от невроза, какво правите в Бърза помощ?

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
23 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
23 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
23 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
23 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
23 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
23 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
23 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
23 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
23 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
23 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
23 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
23 юни 2021
Последни новини