От х:

Днес в x:

Пенсионер от Лебеда 7 си прави паркинг със скоби самоделки

Скоби самоделки рамкираха частен паркинг до Лебеда 7

Собствен паркинг си организира пенсионер от блок на Лебеда №7. За да запази места за двете си коли Иван Василев си измайсторил самоделни скоби и ги циментирал в земята до уличката която влиза към блока. Табели с регистрационни номера указват кои автомобили имат право да припарват на местата, естествено само тези на Василев. До един номер е изписано предупреждение-“ Не паркирай!! Испущам гуми!!“

„Появиха се преди седмица. Хората ги е страх да се занимават защото Иван е лют“ обясни възрастна жена от блока която отказа да си каже името с мотив че не ще неприятности. „Хората се възмущават, ама тия които имат коли-те да се карат“ допълни дамата и се шмугна във входа. Явно на този принцип са и други от Лебеда 7. Сигнал от жител на блока бе подаден на редакционната поща на Haskovo.net преди няколко дни, придружен със снимки. В него се моли за намесата ни с мотив че скобите на общината са жълти и едва ли за тези са платени по 960 лв едната, каквато е годишната такса за запазено паркомясто.

Законните скоби са жълти и не толкова ръбести

Иван Василев го нямаше вкъщи. Въпреки звуците на музика от апартамента на първия етаж, никой не отвори вратата на дома. Сигнализирахме общинска полиция за самоделките. След справка с транспортния отдел на общината, органите бяха категорични-скобите са незаконни и ще бъдат свалени.  А служба КОРЗ следва да наложи глоба, която по наредба е до 500 лв.

Не паркирай-иСпущам гуми!!!!!!

Само преди месец служители на общината са правили мащабна акция по премахване на незаконни скоби. Елиминирани са били над 30, но практиката по поставянето им продължава. От администрацията призоваха при подобни проблеми, гражданите да подават сигнали до общинска полиция или директно до общината.

Г. Христов

Иван Василев го нямаше вкъщи или не пожела да отвори
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини