От х:

Днес в x:

Бърза помощ бърка инфаркт с невроза. Преглед на регионалния печат

"82-годишна старица с масиран инфаркт, Бърза помощ го бърка с невроза" информира във водещо заглавие "Хасковска Марица". Иванка Димитрова търси спешна помощ след силни среднощни болки в гърдите и повръщане. Лекарят в линейката д-р Парлапанска я преглежда и приема състоянието и за резултат от невроза. Насочва я към личния лекар, като препоръчва антидепресанти. На следващия ден личния лекар прави ЕКГ и се констатира масиран инфаркт. Бабата е спешно транспортирана до специализирана клиника в Ямбол, но кардиолозите там се опасяват че 24 часа без адекватно лечение може да са фатални. Личните лекари по-добре знаят състоянието на пациентите си и  минали имболежки и могат да назначат адекватно лечение, защити служителката си д-р Петя Радева-началник на  ЦСМП-Хасково. Защо обаче не е направена рутинната кардиограма, особено при наличието на болки в гърдите, това Радева и самата Парлапанска не обясняват.

"Пожар прати Живко Архондев в болница". Изтъкнатия хасковски треньор по вдигане на тежести и понастоящем общински съветник, подпали дома си с неизправен газов котлон. При опит да гаси, Архондев се нагълтал с дим а после получил хипертонична криза. 3 противопожарни автомобила едва угасили огъня, който сериозно застрашил съседните къщи. На Банска жилищата са едно до друго и са стари. Могат да пламнат за минути, вайкаха се хора от квартала. Архондев е добре, пострадало е само кучето му, за обяда на което, треньорът включил неизправния котлон.

"Хванаха свиленградчанин с хероин", "Павел Несторов стана шеф на ДАНС - Хасково"-малко крими от страница първа. Рокадата в ДАНС е заради пенсионирането на досегашния началник.

Още крими от стр. 3-та "Запалиха БМВ на Недял Лихваря". Новичко БМВ изгоря в Димитровград след "късо съединение" в 3 сутринта. Колата била зарязана от 3 месеца на паркинг пред блок. Хората разправят, че я докарали някакви старозагорци и пак те минали да инспектират, колко било изгоряло возилото. Що се отнася до Недял лихваря-той е димитровградчанин, който нашумя преди няколко месеца когато му палнаха два луксозни автомобила задържани от него за неизплатени дългове. Лихваря в момента е под домашен арест, а при сходството на деянието, изгоряло ново БМВ, вестникът заключва, че колата също е на Лихваря като се позовава на свои източници. Иначе засега няма нищо доказано, води се разследване.

"Звънят от два континента за ЧРД на кака Снежка". Хасковската Майка Тереза, вчера празнуваше рожден ден. Естествено с децата от Дом "Асен Златаров" които от години са обект на грижите и.

Християн Христозов стана балкански шампион по джудо-водещо на спортанта страница. 16-годишния възпитаник на Продан Проданов, прегази конкуренцията на балканския шампионат в Сърбия и донесе най-голямото отличие на хасковската школа от няколко години насам.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини