От х:

Днес в x:

Трайчо Трайков разпореди пълна проверка на „Каолин”. Преглед на печата

Пълна проверка на фирма „Каолин” разпореди министърът на икономиката Трайчо Трайков, пише във водещо заглавие днес „Хасковска Марица”. Реакцията на министъра е провокирана от жалба на „Екогласност”  и лидера й Емил Георгиев. Вчера обаче скочи и синдикатът на миньорите, който предупреди, че много хора ще останат без работа, ако спре добивът на варовик от кариерата край Меричлери.

ВАС остави Мидов понижен, пише още на първа страница. Върховният административен съд е отхвърлил жалбата на хасковския прокурор, с която той атакуваше наказанието си от Висшия съдебен съвет – понижение в ранг за две години. Едната вече измина.

11 фирми искат да са надзорници на 10-те милиона, пише в друг акцент на първа страница. Толкова са подалите документи на търга за избор на строителен надзор на проекта за облагородяване на Хасково. След тях е и хасковско дружество – „Градът на Богородица”, допълва изданието.

Оставиха забраната за тирове, друго заглавие на първа. Транспортният министър не се поддава на натиска на превозвачите и държи на решението си да бъде забранено движението на тежките возила следобедите в петък и неделя. Очакват се протести и блокиране на пътища от съюза на превозвачите.

Пресяха до 44 бройката на кандидат-митничарите, акцент от 3 страница. 217 бяха мераклиите, напиращи за работа на кантара, след тестовете останаха 44. Сега се провежда интервю, след него ще останат 5.

Димитровград 1947 започва сезона на възраждането, пише на 5 страница. Освен представянето на отбора, има и интервю с мениджъра му Митко Добрев. Той е герой и на водещия материал на спортната страница със заглавие „Отборът на нигерийската мафия изкушава Митко Добрев”. Отборът на нигерийската мафия бил „Шарк” Патакус.

Мъри препика резервните скамейки на Царско село, акцент от последната страница. Националният селекционер се облекчил зад навеса на резервните скамейки. Резилът бил видян от публиката, която наблюдавала тренировката.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини