От х:

Днес в x:

Адвокатка от Хасково арестувана в Италия за измами

Адвокатката Красимира Димитрова Пожарлиева от Хасково е била задържана и по-късно освободена под домашен арест по обвинение в подпомагане на незаконна имиграция и фалшификация. Прокуратурата в Сондрио, област Ломбардия, е депозирала иск за ускорен съдебен процес срещу китаец, италианец и българка, съобщава днес вестник "Провинча ди Сондрио".

Заедно с хасковлийката, родена през 1978 г. в България, но с постоянно местожителство в Сондрио, под ударите на италианското правосъдие са попаднали още двама души – барман и лекар. Тримата са били арестувани на 26 април.

Красимира Пожарлиева е вписана в хасковската адвокатска колегия, но много отдавна не практикува тук. Майка й също е адвокат.

Барманът Фън Хуан-Кун, роден в Китай през 1974 година и наричан от клиентите с италианското име Матео, както и д-р Аниело Янаконе, роден през 1959 година в Авелино, лекар в здравната служба в Сондрио, остават в ареста, след като съдията по предварителното разследване е отхвърлил молбата им за освобождаване от затвора. Българката обаче е била освободена, макар и да остава под домашен арест.

Според информацията лекарят намирал сред пациентите си пенсионери и инвалиди, готови да подпишат фиктивен договор за наемане на чужденец за гледане. Китаецът осигурявал незаконните имигранти и ги свързвал с лекаря и с адвокатката, която имала грижата да придвижва документите в полицията за получаване на разрешително за законно пребиваване в Италия. Всичко това е струвало на незаконния имигрант шест хиляди евро, които са били делени по равно между тримата, след удържане на сумата, дължима на пенсионера съучастник в измамата. Китайският барман е обвинен в съучастие в над 40 такива случая, адвокатката - в близо половината от тях, а лекарят - в шест, пояснява италианският вестник.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини