От х:

Днес в x:

Кметът на море в Резово, Сербест полива чушки. Преглед на печата

Кметът на Хасково Георги Иванов отмаря със съпругата си Даниела във вилата си в Резово. Бившият управник на Стамболово Гюнер Сербест, сега депутат, ще полива чушките по време на лятната почивка. Това пише в материал на цяла страница, посветен на отпуските на политическия и бизнес елит на региона „Хасковска Марица”. Молбата за отпуск на губернатора Румен Данев още не била одобрена от главния секретар на министерския съвет, засега бил в изчакване. Делян Добрев избрал Албена.

Язовирът в Мандра погълна нови две жертви, пише във водещото заглавие на първа страница. Става дума за нелепата смърт на двете момичета от Орлово.

76.5 млн. лв. за бюджета на Дянков даде областта, другият акцент от първа страница. Сумата е събрана от началото на годината досега от данъци и осигуровки и е с 2 млн. лв. по-малко от миналата година.

Продават детски джапанки с опасни химикали, друго заглавие от първа страница. Комисията за защита на потребителите е спряла от продажба опасните стоки, в които имало превишение на опасните вещества „фталати”.

Спират тировете по Е-80 през уикенда, друг акцент от страницата. Забраната е наложена от министерството на транспорта и ще важи от 15 до 20 часа в събота и неделя.

Насъщният поскъпва наесен, водещо заглавие от втора страница. Цената на зърното тръгна нагоре, никой от бранша обаче не се наема да прогнозира с колко ще поскъпне самунът.

Има бракониерска мафия. До това прозрение е стигнал новият пловдивски шеф на ИАРА Христомир Копчев. Вчера той присъства на ритуалното изгаряне на бракониерски мрежи край язовир „Тракиец”.

Пожарната със страница във Фейсбук, информира от последната си страница вестникът. Страницата в нета била на свиленградските огнеборци. Очевидно при липсата на пожари това лято са си намерили занимание.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини