От х:

Днес в x:

Данъчните събраха 400 бона от 6 фирми със зор

Близо 400 000 лева събраха публичните изпълнители от отдел „Събиране” на НАП в Хасково от фирми с разсрочени данъчни задължения. Сумата е внесена в републиканския бюджет след издаването на шест разрешения за така наречени неотложни плащания.

Разрешението за неотложни плащания представлява споразумение между държавата и длъжника за начина на погасяване на неговите дългове към хазната. Всички дружества, които изпитват временни затруднения да платят задълженията си, могат да поискат издаване на такова разрешение от НАП.

То позволява част от постъпващите по запорираната сметка на длъжника суми да останат на негово разположение, за да може той да се разплаща със своите контрагенти. Най-често между 10 и 20 % от всички постъпления по банковата сметка на дружеството, което е в затруднение, отиват за погасяване на данъчните или осигурителни дългове, а останалите пари се използват за неотложни плащания, свързани с основната му дейност. За да получи подобно разрешение една фирма, е необходимо тя да удостовери, че средствата, които иска да остават на нейно разположение са по действителни договори, свързани са с основната й дейност и забавянето или неплащането им може да доведе до тежки последици за бизнеса й. Когато това се случи, публичните изпълнители на НАП издават за разрешение за неотложни плащания. Обикновено разпорежданията се издават в рамките на 7 дни. Срокът им е от един до три месеца, като е възможно след изтичането на този срок да бъде издадено ново разрешение.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини