От х:

Днес в x:

2010-а: престъпленията се увеличават, заловените намаляват

426 престъпления в повече за първите 6 месеца на 2010 година в сравнение със същото полугодие на 2009 г. отчита МВР Хасково за празника си - 5 юли. В същото време статистиката показва намаление на разкритите престъпления с 21.17 % в сравнение със същия период на миналата година.

В цифрово изражение процентът на разкриваемостта през 2010 г. е 38,12%.  Престъпленията срещу личността в голямата си част са разкрити. През този период най-голям остава относителния дял на имуществените престъпления. Намалели са измамите, но са се увеличили кражбите на кабели от електропреносната мрежа, грабежите.

През отчетния период по линия на “Икономическа полиция” на територията на ОДМВР Хасково са регистрирани 328 икономически престъпления, спрямо 161  за същия период на 2009 г.,  а процентът на разкриваемостта е 30,18%.

Въпреки тревожните данни от областната дирекция на МВР-Хасково смятат, че имат „едни   убедителни резултати, които категорично се вписват и в очакванията и изискванията на българското общество, тъй като зад всеки случай стои човешки живот и съдби”.

По случай празника на МВР – 5-ти юли, за проявена инициативност с “Обявяване на благодарност” от директора на ОДМВР-Хасково са наградени двама полицаи от Свиленград – Георги Чончев и Николай Николов и двама полицаи от Димитровград – Владимир Латев и Вахен Хатчедурян.

За постигнати трайни резултати и безукорно поведение с “Писмена похвала” от Директора на ОДМВР-Хасково са наградени двама полицаи от Хасково – Стилян Тодоров и Владимир Ашиков.

За проявена инициативност и високи професионални резултати са повишени в длъжност 8 полицая, над 20 са предложени за повишение в категория.

Предложение за “Обявяване на благодарност” до министъра е изпратено за полицай Деян Делчев, спасил пострадалият си партньор Мирослав Марков по време на изпълнение на служебните си задължения.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини