От х:

Днес в x:

Рибари: Сомът в Марица е заразен. Бивш кмет закопчан в акция „Граница”. Преглед на печата

Грешка направи Михаил Лисков оръжеен бос, пише в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Тази новина взривила форумите в Харманли. Проверка на изданието установила, че има съвпадение на имената – шефът на голяма оръжейна фирма - милионер, бил съименик на харманлийския градоначалник. За капак на съвпаденията и двамата се оказали едновременно в отпуск. Едва когато сравнили презимената и рождените дати истината лъснала – Михаил Лисков се оказал скромен кмет, а не милионер.

Още 2-ма митничари в ареста, пише в другия акцент на първа страница. Става дума за продължващата акция на МВР на Капитан Андреево.

Димитровград без районен прокурор, пише още на страницата. Обвинител в бригадирския град не бил избран, а Хасково и Харманли си сменят прокурорите – Иван Стоянов отива в Харманли, тук идва Тереза Скорчева.

Сомът в Марица заразен, предупреждават рибари, пише на страница 2. От РВМС призовават при съмнения в улова да се носи за изследвания.

Голямото интервю в броя е с Анжел Вагенщайн. Заглавието е „Правдата е най-красивата илюзия на човечеството, глупостта му – вечна”.

Бивш кмет закопчан в акция „Граница”, пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Става дума за Светлин Проданов, който бил градоначалник от 1991 до 1995 г., а сега е митничар, или по-скоро – беше.

„У”-тата в шах – свалят и слагат камери, пише в другия водещ материал на първа страница. Хаосът идвал от наредбата, която задължава да се записват с камери шофьорските изпити. Търгът за обществена поръчка за записващата техника обаче се обжалва.

Половин Меричлери с подписка срещу „Каолин”, акцент от втора страница.

Скъсаха 2-ма от 41 кандидат спасители, пише още на страницата. Това може да се каже и така: 39 от 41 издържаха изпита за спасители.

Юруш на етажната: 800 сгради за две седмици, пише още на 2 страница.Толкова са регистрираните домови книги в общината, срокът изтече на 30 юни. Приемът на документи обаче продължава, казват от администрацията.

МВР и културна политика? Абсурд. Това казва в интервю на стр. 7 Ивайло Дичев. Темата е акцията на ГДБОП срещу Читанка. инфо.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини