От х:

Днес в x:

Закопчаха известни бракониери от Любимец и Маджарово

Бракониерски делници

Известни бракониери от Любимец и Маджарово са били спипани с мрежи и риба в тях на яз. Ивайловград по време на риболовната забрана. За това съобщават от местната ИАРА. Двамата заловени мъже са познати на инспекторите, като неофициално се твърди, че са най-упоритите дългогодишни нарушители на закона. От риболовната инспекция отказаха да назоват имената, позовавайки се на започналите обжалвания пред съда на наложените глоби. До преди месец ИАРА бе съдена от 51 годишен ивайловградчанин който бе спипан с лодка пълна с мрежи на Ивайловград, който обаче пледираше че е излязъл рано сутринта на разходка в язовира.

В случая обаче доказателствата са категорични, надяват се инспекторите. Единия е бил заловен на 5-ти юни, 5 дни преди изтичането на риболовната забрана в лодка със заметнати мрежи в които е имал улов. Другият е бил заловен два дни по-рано при същите обстоятелства. От двамата са конфискувани общо 400 метра мрежи, две гумени лодки и 51 кг риба. Актовете за двамата са за по 1000 лв. Дадени са на прокурор.

Други 1000 метра хрилни мрежи са били иззети от ИАРА през юни като извършителите са неизвестни. 4-ма рибари с въдици са били глобени. По повод зачестилите сигнали за електроулов на Марица, от ИАРА обявиха че са правили три изненадващи проверки по реката, но не са открили нищо.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини