От х:

Днес в x:

Синя зона става безплатна

За лъскавите джипове законът не важи

Напълно достъпна и безплатна е Синята зона на ул. „Панаира“, до парк „Лебеда“. Свободни места за паркиране колкото искаш, при това без пари. За това съобщиха читатели на Haskovo.net. Още в началото на улицата на тротоара са паркирани няколко лъскави скъпи джипа. По-нататък очертаните със синьо места са празни, но пък от другата страна на уличката безгрижно са паркирани няколко автомобила. Има и кола, спряна в очертанията на Синята зона, но без фиш за платена такса.

Репортер на Haskovo.net паркира в очертаното със синьо паркомясто и зачака контрольор да му вземе левчето. Никой не се появи, въпреки дадения толеранс от почти половин час. Обезсърченият репортер си тръгна с левчето в джоба.

Зад блок 7 на същото улица пък предпремчив собственик е очертал с жълта боя лично паркомясто, наполовина на платното, наполовина на тротоара. По средата – изрисуван знак „спирането забранено“. Това няма как да е одобрено от общината, защото паркирането върху тротоара е забранено със закон и местната администрация не може да промени това.

Контрата остава у собствениците на автомобили, живеещи на тази и съседните улици, които съвестно са си купили талони за паркиране. Те струват 72 лева годишно, но до края на 2010 са по 36 лв.

Дали са пари за нещо, което е безплатно.

Тодор Кръшков

 

Колата на Haskovo.net в очакване някой да вземе левчето. Никой не го взе
Не може да бъде!
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини