От х:

Днес в x:

Хасан Азис: Борисов, озаптявай Таушанова!

Хасан Азис

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова спъва изграждането на базара за промишлени стоки в Кърджали. По нейно разпореждане предстоят масирани проверки на изградения Пазар на производителите. Целта е предизборно да се очерни кметът на Кърджали. Това заяви градоначалникът Хасан Азис. Според него поведението на Таушанова е трудно обяснимо, като се има пред вид, че нейният шеф Бойко Борисов лично съдейства за  субсидията от 4 млн. по САПАРД за изплащането на Пазара на производителите, подчертаха от екипа на кмета Хасан Азис.

Самия  градоначалник предложи да седнат на една маса с Таушанова и да се разберат да работят за Кърджали. Хубаво е форматът да се разшири с депутатите от ДПС и ГЕРБ, както и министър Вежди Рашидов, който е от Кърджали. Мисля, че подобна идея ще срещне разбиране от премиера, каза още Хасан Азис.

Пред сесията на местния парламент кметът посочи, че задълженията на общинската фирма „Пазар на производителите” към банка ”Алианц”, натрупани за изграждането на тържището, са 6 млн. лева. Над 1 млн. са лихви, натрупани заради забавянето на съфинансирането по програма САПАРД, което е 4 млн.лв. Общинската фирма работи на загуба и дължи 12 000 лева за заплати и 4000 за осигуровки. По искане на кмета бе приет нова бизнеспрограма, която предвижда тази година да се изгради Базар за промишлените стоки до Пазара на производителите. Очакваните приходи ще отиват за погасяване на борча към трезора.

Георги Кулов

Пазарът на раздора
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини