От х:

Днес в x:

„Смирненски“ представи хасковския футбол в Швеция

Хасковлии занесоха спомена за хасковския футбол в Швеция

Това което не може да направи хасковския футбол дори в България, учениците на ОУ „Христо Смирненски“ направиха в Швеция. Деца от 9 държави се запознаха с най-добрите хасковски футболисти и звездните мигове на местния отбор. 6-то класниците на елитното хасковско училище се справиха толкова добре, че част от децата, особено от лудата по футбола Италия, започнаха да се интересуват, колко пъти Хасково е шампион на България. Слава богу, презентацията на „смирненци“ не стигна до там.

Представянето на хасковските шампиони бе по проект „Герои и шампиони на Европа“ по програма „Коменски“ на ЕС. По този проект, 4 деца от Хасково заминаха за шведския град Еденрид, където прекараха 1 седмица настанени в приемни шведски семейства. Децата посещаваха заниманията в шведско училище. В чест на нашите всички часове се водеха на английски език. В Швеция всички граждани от 3 до 93 години владеят перфектно езика на Шекспир. Щилян, Йордан Ивана и Тея също впечатляваха в англосаксонското езиково общуване, благодарение на подготовката получена в хасковското училище.

В Шведските училища се учеше на английски заради посещението на хасковлии

След едноседмичното приключение децата се върнаха в Хасково опознали повече страната за която се твърди че открила комунизма още преди падането му в Източна Европа. Резултатът-хасковлии видяха светлото бъдеще в шведски вариант, шведите познаха хасковския футбол и български спорт.

Г.Христов

Деца от 9 европейски държави обменяха опит в Швеция
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини