От х:

Днес в x:

56-годишен зрелостник скъсан за 1 стотна

Хасковското Дървообработване и директорът му Александър Батимов отново изумиха света

Може би най-възрастният зрелостник в България, 56 годишния Давуд Сюлейман от хасковската гимназия по дървообработване и строителство, бе скъсан за 1 стотна на тазгодишните матури. Давуд изкарал успешно изпита по Български език и литература, но получил 2.99 на втория по Биология. Макар и за малко, все пак изпита се води „невзет“.

Давуд Сюлейман пристигнал в Хасково преди 4 години и решил че му е необходимо средно образование. Записал специалността „строителство и архитуктура“, задочна форма на обучение. Успешно изкласил 9, 10, 11 и 12 клас, а тази година трябвало да вземе заветния диплом, разказа замдиректорът г-жа Андонова. От училището не знаеха какви са му оценките. По справка в регионалния инспекторат Давуд изкарал малко над 3 по БЕЛ но останал с 1 стотна под чертата по Биология - 2.99. „Учение през целия живот“, с чувство за хумор коментира началникът на Инспектората Иван Панайотов, визирайки една от програмите на просветното министерство. Давуд има шанс наесен. Изпитът по български език ще бъде зачетен, ще трябва да се яви на втора задължителна матура с предмет по негов избор.

104 зрелостници от минали години попълниха бройката на явилите се на матура тази година. По непотвърдена информация има и такива които се явяват за 4-ти път.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини