От х:

Днес в x:

От следващата седмица: Плажен тенис на кортовете

Централния корт на комплекса на Кенана от днес се превърна в пясъчник. Мини багери разстлаха 100 кубика ситен пясък върху червената землена настилка клей. На новата площадка ще се изградят две игрища. По първоначално намерение те трябваха да бъдат за плажен хандбал, още повече че местните хандбални клубове развиват това направление и дори регистрират успехи. Интереса на обществеността обаче била повече към плажен волейбол. Имало вариант да се играе и плажен тенис, обясни концесионерът Румен Балкански.

Спорен остава въпросът дали кортът някога ще може отново да се използва по оригиналното си предназначение. Пред медиите, Румен Балкански обяви че до 48 часа може да махне пясъкът и да приведе корта в пълна готовност. Местни тенис специалисти обаче изразиха съмнение как ще стане това. Пясъкът се разстила по клея без междинен слой който да го отдели. При евентуално изгребване, багерът едва ли ще може да отличи пясъкът от червената настилка която по същество също е пясък, но изключително фин.

При всички положения има достатъчно кортове дори за международен турнир, обявиха от местния тенис клуб. 6 открити и 2 покрити корта могат да поемат състезание с основна схема от 64 участника.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини