От х:

Днес в x:

16-годишни заработват по 600 лв. месечно. Бутат незаконни ромски колиби. Преглед на регионалния печат

"Грешен адрес препъна делото срещу Л.Лавчев" пише "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Съденият за изнудване бивш замшеф на НВМС Леонид Лавчев се размина с първото дело, защото не бил получил препис от обвинителния акт. Съдът го изпратил...на грешен адрес. Делото срещу Лавчев бе отложено за 10-ти юни. Лавчев е обвинен, че е изнудвал за пари хасковска фирма за производство на млечни продукти. Заплашил че ако не му дадът исканата сума, щял да ги закрие от проверки.

Разнищването на случая обаче се отлага. В едно можем да бъдем сигурни обаче. Ако съдът потърси нас, със сигурност няма да ни обърка адреса.

"Среднощно сияние стресна Тополовград" друго водещо заглавие във "Хасковска Марица". Не е НЛО, нито нещо друго интересно за уфолози и мистици. Явлението тривиално се обяснява като кълбовидна мълния.

"Рали блокира Хасково за уикенда" Градското рали "Писта Хасково-затворен маршрут" ще промени цялата организация на движението в града за два дни.

"Областта в риск от епидемия от детски паралич". Смъртоносен полиомиелит има в Таджикистан. Ако бъде внесен у нас, той ще удари компактните общностти неимунизирано население, което в хасковско изобилства. Морбилите доказаха това.

"16 годишни заработкта повече от татко и мама" в темата на броя на страница 4-та. Над 600 лв си докарват месечно невръстни сервитьорки. Впрочем не изглеждат невръстни, както може да се убеди всеки хасковлия седнал на кафе в центъра. Децата имат самочувствие на големи и изглеждат такива. Наемат се заради разкрепостения характер и добра външност. Заплатите вървят между 400 и 600 лв, повече от надника на 80% /може би и повече/ от хасковските родители. Отделен е въпросът, че за да започне работа непълнолетно лице, трябва да се подаде молба и да се изчака разрешение от инспекцията по труда. Само 6 молби за назначаване на непълнолетни са подадени в инспекцията от началото на година. И тъй като в хасковските барове не работят само 6 момичета, работодателите ги грозят глоби, че и затвор ако наемат лица под 14 години. То с тая акселерация човек лесно може да се обърка, а пък ЕГН-то не е необходимо ако работиш без трудов договор.

"Спряха безплатната поливна" е поредната новина към земеделците в региона, с която вестник "Новинар Юг" открива обзорът на новините от вчера. През този сезон земеделците в региона няма да ползват от така наречената безплатна поливна вода. Една от поливките през миналата година бе субсидирана от държавата. Земеделското министерство обаче още не е превело парите за тази вода от 2009-та година и местните "Напоителни системи" врътват кранчето.

"Разпитват ексшеф на РПУ за отвличане" Ексшефът е Нено Ненов на харманлийското РУ. той бил свидетел на побоя и отвличането на харманлиеца Айхан преди два дни. По неофициална информация, бившия началник сега икономически полицай, си пиел кафето в бар "Кристал", когато наказателна команда влиза, разбива чаша в главата на Айхан и го натъпква в кола. После го набиват и го пускат след заплаха с пистолет да намери 10-те хиляди лева, които дължи. Наличието на полицайска връзка в харманлийския екшън засега не се потвърждава от полицията. Сигурно защото ще попречи на хода на разследването. Логично.

"Орфей под блокада за ралито" Тренировките за градското рали са в събота, състезанието в неделя.

"Търговски комплекс свива 56 частни гаража"-водещо на страница втора. Теренът около димитровградския БИЛЛА ще бъде разчистен от гаражи и понстройки с временен статут, за да се отвори място за търговски комплекс, жилищна сграда и нова улица. Макар част от гаражите да са солидни, те са от времето на соц-а и са с временен статут и трябва да бъдат ликвидирани. Предстои премахването и на 5 незаконни ромски постройки в квартал "Изток". Ромите там многократно са предупреждавани да се изнесат, естествено без резултат. Сега ги почват с багерите. Още 18 колиби в местността Саръ дере в квартал Марийно също предстои да бъдат сравнени със земята.

Най-добрата българска ракета в тениса, Григор Димитров се върна да тренира в Хасокво. Местният суперталант в аристократичният спорт, тествал новопостроените закрити кортове на Кенана. Дано това му донесе късмет, както в началото, когато тръгна да изкачва върховете в тениса от дървеното дюшеме на "Спартак". Това не му попречи за да постигне успех. Таланта си е талант.

Това бе по-интересното от днешанта преса

Г.Хрисотв

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини