От х:

Днес в x:

Монолит стопира 10 млн. за Хасково. Гъба загробва Александрово. Преглед на регионалния печат

"Стопират 10 млн. лева за Хасково" съобщава в заглавие над главата вестник "Хасковска Марица". Големия проект, който щеше да освежи парковата сред в Хасково и да подобри пешеходните зони в града е спрян след жалба на хасковската фирма "Монолит" до комисията за защита на конкуренцията, заради ограничения наложени в процедурата по избор на изпълнител на обекта. Големия проблем са изискванията за бетонов възел на не повече от 20 км от Хасково и асфалтова база на не повече от 30. Също и изискването за поне 15 изпълнени договора за последните 5 години. Жалбата е тенденциозна отговори замкмета Нели Станева. Тя се изненадва защо фирмата протестира, след като самата тя изпълнява всички изисквания. Сред многото отговори дадени по телефона/ексдепутата е в София/ Стаматов отговорил, че е загрижен за по-малките фирми които не изпълняват тия условия. Тях ги било страх да протестират, него-не. В срок от 3 дни общината трябва да изпрати аргументиран отговор до комисията за защита от конкуренцията, която после ще вземе решение. Ако процедурата по възлагане на обществена поръчка се забави още, няма да има фирма, която да се наеме с изпълнението на проекта. Тогава 10 млн просто ще бъдат изгубени, опасяват се от общинската администрация. Крайния срок е 21.10.2011 година.

"Харманлиец отвлече майка с бебе" Майката е 14 годишна, бебето на 5 месеца. 36-годишният татко бил вбесен от раздялата помежду им и ги откраднал от село Родопи, където момичето работило в краварник. Извършителят е арестуван с постоянна мярка задържане под стража.

"Откриха ръчни гранати край Ивайловград" Две корозирали лимонки били открити в изоставена постройка край града. Още не се знае дали са бойни или учебни.

"Свършиха парите по програмата "Аз Мога" Една от многото социални програми, които се оказаха финансово необезпечени. "Аз Мога" даваше шанс на работещи хора безплатно да получават уроци за повишаване на квалификацията.

"64 деца с интелектуални затруднения в "Спешъл Олимпикс" на Юнак" Областният кръг на международната олимпиада за деца с увреждания събра небивал интерес.

На страница трета, материал за екстрадирането на грузинец в Русия. Грузинецът поиска политическо убежище, което не му бе дадено. Хасковският съд реши да го върне на Русия, която го издирва за множество престъпления, въпреки съмнението, че там грузинецът ще бъде подложен на репресии.

"Монолит стопира 10 млн. за Хасково" водещо над главата и във вестник "Новинар Юг" Именно ежедневникът попадна на най-любопитния отговор на строителния предприемач и шеф на Монолит Иван Стаматов, че той се е загрижил за по-малките фирми, не за себе си. Това не е първия случай когато Стаматов се жалва от община Хасково. Според замкмета Нели Станева, тази жалба е плод на лично отмъщение спрямо кмета Георги Иванов.

"Гъба загробва Александрово" Уникалната тракийска гробница до хасковското село може да бъде унищожена от плесен и гъби които проникват в нея. Причината е в изградения отводнителен тунел край паметника. Той всъщност докарвал влага, в резултат на която пораснала 1-метрова гъба по стените на тунела. За проблема сигнализира замминистър Тодор Чобанов, който вчера посети музея на тракийското изкуство.

"Данъчното пак вдигна 3 пъти събираемостта" Става въпрос за общинското данъчно, което чупи рекорди във събиране на пари. В сравнение, за същия период на миналата година приходите са тройно по големи. Общинската хазна вече има права на публичен изпълнител и може да събира закъснели плащания от длъжници. Явно принципът на моркова и тоягата дава резултати и тук, както и навсякъде другаде.

"Рибари горят с 10 бона, яз Мандра достъпен за 18 лв" водещо на страница втора. 41 човека са заловени в нарушение от началото на април досега. 1/3 от тях са ловели риба по време на влязлата в сила малко по-късно забрана за риболов. Заклетите въдичари обаче имат алтернатива пред санкцията и скуката в къщи през уикендите-язовир Мандра е на тяхно разположение срещу еднократна такса от 18 лв. Мога да ловят даже с 4 въдици. Разрешението е дадено от арендаторът на водоема. Макар че, съгласно забраната и в частните водоеми рибата трябва да бъде оставена на спокойствие защото сега си хвърля хайвера.

"Йосифова и Индже взеха Пеньовата награда" Националната и международна награда за литература отиде у поетесата Екатерина Йосифова и турския и колега Йоздемир Индже. Бяха наградени от замът на културното министерство Тодор Чобанов.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини