От х:

Днес в x:

0 °C

Кметът дава награда за информация. Убиец живее като клошар. Преглед на регионалния печат

„Убиец 4 месеца живее като клошар” е заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Това е Иван Илиев, който декември миналата година умъртви майка си на улица Георги Кирков. Уж имащия психични отклонения мъж е бил достатъчно здравомислещ, за да забегне за София, където в изоставен фургон се крие близо 4 месеца. Открит е от столичната полиция след като от Хасково го обявиха за общонационално издирване.

„Местят Хематологията в АГО през лятото” Тоест, кръвопреливният център ще отиде при родилките. За целта вече един ръкав в сградата на АГО бил приготвен да приеме кръвопреливниците, които досега се помещаваха в центъра до хотел Даймонд. Не много отдавна едно вестникарско заглавие ни убеждаваше, че с цел снижаване на разходите АГО-то ще се премести в основния корпус на Многопрофилната болница. Отделенията станаха като пешки, които се местят при всеки слух.

„Автоспектакъл за юбилей на гимназия”-65 години Гимназия по автотранспорт, „Мисия Лондон най-търсената книга в Хасково”, „300 танцьори в спор за купата на кмета” още заглавия от първа страница.

Тема на броя на страница 4-та: "Кризата „стопи” смърта на работното място". Тоест, заради кризата и нарастналата безработица са намалели инцидентите и смъртните случаи на работното място. Малко оптимизъм за безработните - може да нямат пари, но няма да умрат на работното си място.

„Откраднаха градинка, кметът обяви награда на инфо” е водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”. Новостроящата се градинка в кв. „Орфей” е била опоскана от вандали снощи. От 250 вечнозелени фиданки, 110 са били отмъкнати. Кметът на общината обявил награда за информация. Това е новата градинка на Ротари клуб, която освен с голямата си площ и много атракции ще е пригодена и за деца с увреждания. А дръвчетата се крадат защото са от скъпи сортове като Туа. Хасковлии искат на аванта да си декорират вилите и къщите. Асковска работа.

„Откриха 2 коня пред олтар” е челното заглавие във вестника. В село Крепост пренаписват историята. Там първо откриха най-стария може би християнски храм по нашите земи-4 век/Самото християнство в римската империя се приема 4-ти век, но император Константин Велики и прародителите от Крепост доказват, че умните глави мислят едновременно/. После почнаха да откриват ритуални езически погребения. Цели три секлета на коне били разкопани до църквата и вътре в нея. Накрая вместо археолози, находките ще се гледат от зоолози за да се научи нещо повече за древните.

Ударното копаене по всевъзможни сокаци се обяснява с достата парички, които са отпуснати на доценти, професори, че чак и асистенти, да спасяват културното наследство в сервитута на автомагистрала „Марица”. Един дори свика пресконференция за да обясни че има важно откритие - нищо не бил намерил.

„Регионален началник пое хасковското горско” За 4 месеца начело на РУГ Кърджали, Николай Янчев омахал 7 от 11-те директори на горски стопанства, които му били на подчинение. Горкото ни горско, вече няма да е същото.

„Погнаха наглите по спирките на Хасково” на стр. 2. ДАА тръгна да спасява загиващия тролейбусен трансрот, с нова акция срещу нелегалните таксита, които возят по неговия маршрут. Тая война няма да бъде спечелена, защото нелегалните водят по бързо, по често и са по навременни от тролеите.

„Арестуваха шизофреник за убийство” на страница 3-та.

Очерк за симеоновградското село Пясъчево на страница 6-та.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини