От х:

Днес в x:

Кметът дава награда за информация. Убиец живее като клошар. Преглед на регионалния печат

„Убиец 4 месеца живее като клошар” е заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Това е Иван Илиев, който декември миналата година умъртви майка си на улица Георги Кирков. Уж имащия психични отклонения мъж е бил достатъчно здравомислещ, за да забегне за София, където в изоставен фургон се крие близо 4 месеца. Открит е от столичната полиция след като от Хасково го обявиха за общонационално издирване.

„Местят Хематологията в АГО през лятото” Тоест, кръвопреливният център ще отиде при родилките. За целта вече един ръкав в сградата на АГО бил приготвен да приеме кръвопреливниците, които досега се помещаваха в центъра до хотел Даймонд. Не много отдавна едно вестникарско заглавие ни убеждаваше, че с цел снижаване на разходите АГО-то ще се премести в основния корпус на Многопрофилната болница. Отделенията станаха като пешки, които се местят при всеки слух.

„Автоспектакъл за юбилей на гимназия”-65 години Гимназия по автотранспорт, „Мисия Лондон най-търсената книга в Хасково”, „300 танцьори в спор за купата на кмета” още заглавия от първа страница.

Тема на броя на страница 4-та: "Кризата „стопи” смърта на работното място". Тоест, заради кризата и нарастналата безработица са намалели инцидентите и смъртните случаи на работното място. Малко оптимизъм за безработните - може да нямат пари, но няма да умрат на работното си място.

„Откраднаха градинка, кметът обяви награда на инфо” е водещо заглавие във вестник „Новинар Юг”. Новостроящата се градинка в кв. „Орфей” е била опоскана от вандали снощи. От 250 вечнозелени фиданки, 110 са били отмъкнати. Кметът на общината обявил награда за информация. Това е новата градинка на Ротари клуб, която освен с голямата си площ и много атракции ще е пригодена и за деца с увреждания. А дръвчетата се крадат защото са от скъпи сортове като Туа. Хасковлии искат на аванта да си декорират вилите и къщите. Асковска работа.

„Откриха 2 коня пред олтар” е челното заглавие във вестника. В село Крепост пренаписват историята. Там първо откриха най-стария може би християнски храм по нашите земи-4 век/Самото християнство в римската империя се приема 4-ти век, но император Константин Велики и прародителите от Крепост доказват, че умните глави мислят едновременно/. После почнаха да откриват ритуални езически погребения. Цели три секлета на коне били разкопани до църквата и вътре в нея. Накрая вместо археолози, находките ще се гледат от зоолози за да се научи нещо повече за древните.

Ударното копаене по всевъзможни сокаци се обяснява с достата парички, които са отпуснати на доценти, професори, че чак и асистенти, да спасяват културното наследство в сервитута на автомагистрала „Марица”. Един дори свика пресконференция за да обясни че има важно откритие - нищо не бил намерил.

„Регионален началник пое хасковското горско” За 4 месеца начело на РУГ Кърджали, Николай Янчев омахал 7 от 11-те директори на горски стопанства, които му били на подчинение. Горкото ни горско, вече няма да е същото.

„Погнаха наглите по спирките на Хасково” на стр. 2. ДАА тръгна да спасява загиващия тролейбусен трансрот, с нова акция срещу нелегалните таксита, които возят по неговия маршрут. Тая война няма да бъде спечелена, защото нелегалните водят по бързо, по често и са по навременни от тролеите.

„Арестуваха шизофреник за убийство” на страница 3-та.

Очерк за симеоновградското село Пясъчево на страница 6-та.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини