От х:

Днес в x:

Данъчното: Закъснявате ли, подавайте декларации по пощата

Опашките в пощата са винаги по-малки отколкото в касовите салони

В случай, че закъснявате с подаването на годишната си данъчна декларация или нямата време да чакате по опашки, подавайте годишната си данъчна декларация по пощата. Този съвет дава хасковския офис на Приходната агенция по повод изтичащия този петък срок за деклариране на доходите от миналата година. Важи датата на пощенското клеймо на плика, а не момента на получаване на писмото. 26 пощенски клона в областта приемат данъчни декларации и оказват помощ при попълването им.

30 април е крайният срок както за подаване на годишните декларации от физическите лица, така и за подаване на справките за изплатени суми от страна на работодателите. Санкцията за не представяне на данни за изплатени възнаграждения на физически лица, различни от тези по трудови договори е до 250 лева за всеки отделен случай. Глоба до 250 лева се налага и ако данните от страна на фирмите са непълни или неверни. В справката за изплатени доходи се обявяват лицата, на които през миналата година са изплатени суми по граждански договори, суми за наеми, суми за рента и аренда за ползване на земеделска земя, суми внесени за доброволно пенсионно и здравно осигуряване.

Повече информация за сроковете и помощ при попълване на данъчни и осигурителни декларации може да се получи на информационния телефон на НАП – 0700 18 700, на цената на един разговор за цялата страна. До края на данъчната кампания Колцентъра на приходната агенция ще работи с удължено работно време - всеки делничен ден от 8.00 до 18.30 ч.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини