От х:

Днес в x:

Земеделец дари 150 хиляди лева за ремонт на църква

Митьо Вълчев върна вярата в Голямо Асеново

Един от най-големите арендатори на земи в община Димитровград Митьо Вълчев, дари 150 хиляди лева лични пари за ремонт и изографисване на православния храм „Св. Рождество Богородично" в димитровградското село Голямо Асеново. Днес църквата бе осветена от старозагорския митрополит Галактион. На 3-часовата литургия присъстваха народните представители от ГЕРБ Иван Петров и Иво Димов, както и много кметове на населени места от община Димитровград.

Църквата "Св. Рождество Богородично" в Голямо Асеново е построена от 1872 г. до 1892 г. Храмът обаче бавно се руши и става неизползваем. От 2005-та година почва възстановяването му. Две години по-късно е изографисан от художниците Иван и Николай Краевски- баща и син от Пловдив, като за работата им плаща изцяло Митю Вълчев, разказа днес кметът на Голямо Асеново Господин Радев.

Депутатите Иван Петров и Иво Димов бяха част от освещаването на Храма

Митьо Вълчев е родом от село Голямо Асеново. В землището на селото обработва 12 хиляди декара ечемик и пшеница. В димитровград има и строителен бизнес. Общински съветник в местния парламент от най-голямата сесийна група "Да за Димитровград" , от чиито редици е и кмета Стефан Димитров. Председател на комисията по земеделие.

Г.Христов

Отец Галактион отслужи тържествена литургия

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини