От х:

Днес в x:

В Бизнесцентъра честват с тулумбички 1440 години Мохамед

Близо 1000 мюсюлмани посетиха лекцията в бизнесцентъра

Тулумбички, баклави и още куп сладки неща зарадваха неделните посетители на Хасковския бизнесцентър. Там правоверни от няколко области отбелязаха с лекции и сладка почерпка рождения ден на пророка Мохамед. Той е на 20-ти април, но празненствата вървят цяла седмица, обясниха мюсюлмани от Кърджали. Те бяха дошли специално до Хасково за да изслушат лекция за живота и делата на пророка, финансирана от главното мюфтийство на България. Други слушатели бяха от Смолян и прилежащите села. Част от тях бяха със жените и с децата си, с подходящо прибрани коси под забрадки и традиционни шапчици - Шалмие.

През 2010-та година се навършват и точно 1400 години от първата проповед на Мохамед. До тогава той е бил уединен в пещера в околностите на Мека, но една нощ го спохожда Архангел Гавраил /Джибрил/ и му заповядва да чете и рецитира повелите на Господ/Аллах/.

И до днес едни от най-важните завети за следовниците на Мохамед е стриктното послушание и подражението на спуснатото свише слово, и на делата на пророка, заяви от трибуната един от лекторите- мюфтията на Кърджали Бейхан Мехмед.

Г.Христов

На първите редове бе висшето духовенство от региона
Посетителите получаваха безплатна литература
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини