От х:

Днес в x:

3 трупа след призовка за развод. Димитровград изпревари Хасково в икономиката. Преглед на регионалния печат

"Съпруг в развод екзекутира близки на жена си" водещо заглавие във вестник "Хасковска Марица". Гард от Димитровград застреля бащата и бабата на съпругата си, а после се самоуби. Драмата се разиграла понеделник вечерта. Убиецът написал на бележка, че взема старците на оня свят да не пречат на жена му и се развихрил със законния си пистолет "Макаров". Бележката била оставена на гърба на призовка за развод. Според съседите, двойката нямала проблеми. Според съпругата Станка, мъжът постоянно я тормозел и биел, заради гледането на двамата възрастни хора в дома им. Вероятно призовката за развод е отключила агресията му, смятат психолозите от полицията.

"Уволняват 4-ма митничари" от първа страница на вестника. Чистката на митницата в Свиленград върви с пълна сила.

"Лъвицата на Парко излезе от нелегалност". В отлично здраве, животното е било предадено на РИОСВ и фондация "4 лапи" които ще го настанят в зоопарк. Подаръкът на свиленградския бизнесмен Павлин Паришев бе търсен под дърво и камък от Еко инспекцията преди месец, но не бе открит. Сега била предадена доброволно от бизнесмен пожелал анонимност. Твърде вероятно от Паришев, който се стреснал от последствията предвидени в закона от домашно отглеждане на диви котки.

"ДАНС рови енергото" 6 града от Югоизточна България бяха проверени при акция на Агенцията в клиентските центорве на EVN. Макар и набелязан, Хасково бе пропуснат при проверката.

"Икономиката на Димитровград изпревари Хасково" -водещо заглавие на страница 2-ра. В бригадирския град реализирали 75 млн лева приходи от продажби срещу 65 млн в Хасково, съобщават от териториалното статистическо бюро.

"Смърт отложи делото на Дявола" от криминалната страница. "Пазарджии пропищяха от бивш затворник и лудия му приятел" от страница 2-ра. Двамата не само крадяли от сергиите на местния зеленчуков пазар, ами и понякога се биели пред смаяните минувачи. 55 търговци се подписали под искане до полицията да се вземат мерки.

"3 трупа след призовка за развод" заглавие над главата в "Новинар Юг" Драмата в Димитровград заема подобаващо място на криминалната трета страница. Във вестника са потърсили и децата на семейство Кръстеви. Макар и смазани от трагедията, те предполагат че развода е съсипал баща им.

"Новия ТЕЦ тръгва през 2013 година" Това обясняват от инвеститора "Финанс инженеринг" Пуснали обява във европейски вестник за изпълнител на строежа. Щяло да бъде ниско строителство, по европейски модел. С паркове градинки и подредени корпуси. Работна мощност 140 мегавата.

"Бинев с брадва в съда, пращат го на психиатър". От първа страница-снимка на Бинев как си оставя брадвата на влизане в храма на Темида. Уникално и абсурдно, наистина за психиатър.

"Астросребро за Миро и Петко" Двама възпитаници на Математическата гимназия заеха втори места на националната олимпиада по астрономия.

"Фермер чака 50 бона от спряна програма" Продължават неволите на местни животновъди по програмата "Млад Фермер". Искат ни европейски стандарти, а ни плащат 4 пъти по-малко, жалва се един от тях на страниците на вестника.

"Бизнесът откри клас и половина за винари" новите паралелки са в Ивайловград и Харманли. Те са по заявка на местни винопроизводители.

Това бе по инетресното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини