От х:

Днес в x:

Дебнат хасковските автоинспектори с камери

Дааджиите проверяват шофьор на автобус под зоркото око на камерата/под огледалото за обратно виждане/

Видеокамери ще удостоверяват неподкупността на хасковските автоинспектори от ДАА. Устройствата са били инсталирани в две коли на местната автомобилна администрация на 31-ви март, но реално са заработили след великденските празници. Днес един от екипите бе на акция заедно с КАТ по пътя за Димитровград.

Камерите са изцяло дигитални. Обхватът им е на не по-малко от 15 метра пред и зад автомобила. Не снимат отстрани. Правят само видео навън, но вътре в колата улавят перфектно и звук. Там камерата има и по-голям обхват-125 градуса. Записва се непрекъснато в рамките на една смяна от 8 часа.При проверка на шофьор, инспекторите са длъжни да го уведомят че е сниман и записван.

Направения запис се снема на дигитална карта, която се изпраща в дирекцията. Евентуални нередности се разследват от ново сформирано звено към централното ДАА в София, обясни новия шеф на местния Офис Антон Ставрев.

31 годишния временен началник анонсира предстоящи „сериозни“ промени в местната администрация. Предпочита да ги огласи когато станат факт, скоро. Все още местните автоинструктори нямат готовност да инсталират камери за изпитите за книжка. Нормативната база там не е ясна, призна Ставрев. Изпита обаче вече е поставен на нова основа-напълно анонимна с различни експерти за изпит и проверки на теоретичната част. За кормуването, експертите трябвало да минат допълнителна квалификация.

На видно място е залепен стикер указваш че колата на Инспекцията е с видеонаблюдение

Антон Ставрев работи от 3.5 години в системата, като младши инспектор. Самия той е изненадан от назначението си, но твърдо е убеден че младостта не е порок. Политически неангажиран.

Новия шеф на ДАА Хасково Антон Ставрев

Ще остане на поста до провеждането на нов конкурс. Кога ще бъде той обаче, засега няма яснота.

Как се отразяват видеокамерите на хасковските автоинспектори и какво уловиха с тях в един от първите си дни на пътя, гледайте във видеорепортаж малко по късно.

Г. Христов

Вижте видео новината тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини