От х:

Днес в x:

6 °C

Дебнат хасковските автоинспектори с камери

Дааджиите проверяват шофьор на автобус под зоркото око на камерата/под огледалото за обратно виждане/

Видеокамери ще удостоверяват неподкупността на хасковските автоинспектори от ДАА. Устройствата са били инсталирани в две коли на местната автомобилна администрация на 31-ви март, но реално са заработили след великденските празници. Днес един от екипите бе на акция заедно с КАТ по пътя за Димитровград.

Камерите са изцяло дигитални. Обхватът им е на не по-малко от 15 метра пред и зад автомобила. Не снимат отстрани. Правят само видео навън, но вътре в колата улавят перфектно и звук. Там камерата има и по-голям обхват-125 градуса. Записва се непрекъснато в рамките на една смяна от 8 часа.При проверка на шофьор, инспекторите са длъжни да го уведомят че е сниман и записван.

Направения запис се снема на дигитална карта, която се изпраща в дирекцията. Евентуални нередности се разследват от ново сформирано звено към централното ДАА в София, обясни новия шеф на местния Офис Антон Ставрев.

31 годишния временен началник анонсира предстоящи „сериозни“ промени в местната администрация. Предпочита да ги огласи когато станат факт, скоро. Все още местните автоинструктори нямат готовност да инсталират камери за изпитите за книжка. Нормативната база там не е ясна, призна Ставрев. Изпита обаче вече е поставен на нова основа-напълно анонимна с различни експерти за изпит и проверки на теоретичната част. За кормуването, експертите трябвало да минат допълнителна квалификация.

На видно място е залепен стикер указваш че колата на Инспекцията е с видеонаблюдение

Антон Ставрев работи от 3.5 години в системата, като младши инспектор. Самия той е изненадан от назначението си, но твърдо е убеден че младостта не е порок. Политически неангажиран.

Новия шеф на ДАА Хасково Антон Ставрев

Ще остане на поста до провеждането на нов конкурс. Кога ще бъде той обаче, засега няма яснота.

Как се отразяват видеокамерите на хасковските автоинспектори и какво уловиха с тях в един от първите си дни на пътя, гледайте във видеорепортаж малко по късно.

Г. Христов

Вижте видео новината тук

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини