От х:

Днес в x:

294 подслушвани в Хасково през 2009 година

Иван Ванчев

294 искания за използване на специални разузнавателни средства са били направени от окръжна прокуратура Хасково през 2009 година. Всички те са били одобрени от съда. Това обяви днес окръжният прокурор Иван Ванчев, който представи отчета на службата пред журналисти.

Общо 1951 са били жертвите на престъпления през миналата година, става ясно още от отчета на прокуратурата. На 77 души е била наложена постоянна мярка „задържане под стража“ по искане на държавното обвинение. Осъдените престъпници през годината са били 1674.

Отчетът на окръжна прокуратура се обявява ден след като апетативните им колеги в Пловдив рапортуваха резултатите си за 2009 година. От Апелативна са изготвили 16 показатели, по които се оценява работата на обвинителите. По 8 от тях хасковските прокурори са на първо място.

Няколко кадрови промени също бяха огласени днес. Мандатът на досегашния районен прокурор на Хасково Иван Стоянов изтича през април и той отива в Харманли. На негово място идва тамошната му колежка Тереза Скорчева. Шефът на районното обвинение в Димитровград Розалин Трендафилов става втори заместник на окръжния прокурор Иван Ванчев. Другият заместник на Ванчев е Елена Катранджиева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини