От х:

Днес в x:

Димитровград на бунт срещу дупките по пътя

Гневни жители на Димитровград протестираха днес срещу дупките по пътищата в общината. Те спряха движението по моста на околовръстния път и го преминаха открай докрай. Протестиращите носеха плакати с призив държавата да си изпълни задълженията, защото движението по пътищата вече става опасно. Протестът бе организиран от групата общински съветници „Да за Димитровград“.

Апелираме за незабавна намеса на държавата, заяви председателят на групата съветници Велизар Чолаков. По думите му миналата година общината е отделила 72 000 лв. за пътни ремонти, а държавата – едва 14 000 лв. Нормалното съотношение е наполовина, уточни Чолаков.

За тази година от Националната агенция „Пътна инфраструктура“ са предвидили 13 000 лв. за ремонтни дейности на републиканската пътна мрежа на територията на община Димитровград. При средна цена от 35 лева на квадратен метър, направете сметка каква част от пътя може да се закърпи, допълни Чолаков.

Общинските съветници са оценили, че за преасфалтиране на две отсечки от републиканската пътна мрежа са необходими 720 000 лева. Ще настояваме пред НАПИ да се осигурят тези пари, в противен случай може да затворим отсечката от Стара Загора за Чирпан, предупредиха протестиращите.

По околовръстния път на Димитровград най-редовно стават инциденти заради дълбоките дупки. Намиращият се наблизо пункт за смяна и баланс на автомобилни гуми не остава без работа.

Тодор Кръшков

 

Велизар Чолаков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини