От х:

Днес в x:

780 от ПГДС почетоха 780-ата годишнина от битката при Клокотница

Гимназия "Иван Асен II" отбеляза своя патронен празник в зала "Недялка Симеонова"

780 години от паметната за България битка при Клокотница почетоха днес възпитаниците на гимназията по дървообработване и строителство. От 2 години датата е и патронен празник на училището, което се преименува на Иван Асен 2-ри.

Владетелят на второто българско царство разгромява през 1230 година войските на Теодор Комнин и освен, че спасява България от гръцко нашествие, прави страната ни най-голямата сила в Югоизточна Европа.

„Ние сме най-голямата гимназия в региона със 780 възпитаници“ подчерта директорът Александър Батимов. Доказателство, че освен най-многобройни, учениците са и добре подготвени, бе церемонията по награждаване на децата с призови места от национални и международни състезания и олимпиади. Бе припомнен и най-големият международен успех. Преди три години отборът на Дървото по бадминтон представяше България на световните ученически игри. Там тимът на учителя по физическо Арсен Касабян зае 4-то място.

Спортните постижения на училището продължават и със строежът на футболно и бейзболно игрище на моравата зад сградата. Проектът е финансиран от фондация „Димитър Бербатов“ и е единственият одобрен от региона. Сумата, която ще се инвестира, е 50 хиляди лева.

Георги Христов

Директорът Александър Батимов
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини