От х:

Днес в x:

Бойко Борисов: 31 км. от магистрала „Марица“ готови до 15 август

31-километровата отсечка от магистрала „Марица“ от Харманли към Капитан Андреево ще бъде готова до 15 август. Така сме се договорили с изпълнителите. На тази дата отново ще съм тук, тогава ще видите каква хубава магистрала ще има, заяви днес премиерът Бойко Борисов. Той пристигна на място да види какво се случва със строящия се вече 18 години аутобан.

В стоителството дотук са хвърлени 97 милиона лева. Преди няколко години и бившият премиер Сергей Станишев пристигна тук, почерпи с дребни сладки и обеща магистралата да бъде довършена. Това обаче не се случи.

Договаряме се с изпълнителите за една сума между 32 и 36 милиона лева, дори вчера им преведохме аванс, за да започнат, обясни сегашният премиер Бойко Борисов.

По думите му отсечката от магистралата край Харманли е пример за повсеместната корупция през последните години. „В договора от 1992 година има интересен текст - „инфлационен индекс“. Това всъщност е индексът на корупцията. Осъвременяват цените и си пишат суми, каквито си искат. И без това нищо не строят. И така източват стотици милиони от парите на данъкоплатците“, обясни Борисов. Той даде пример и с пътя край „Цанков камък“, където предстоеше да отиде след това. „Там пък е направо уникално. 21 километра път – 222 млн. лв. Аз разбирам като започнеш да строиш нещо, да изскочат непредвидени разходи. Къща ако строиш, или пък жена ти да почне ремонт вкъщи.Тогава първоночалната сума може да се увеличи, това го разбирам. Но да набъбне с няколко процента, а не както там – с много милиони“, възмути се Борисов.

Тук в продължение на 18 години се полага асфалт, но без спазване на технологичните изисквания, без да се отводнява. Така настилката се руши и се оказва, че парите са хвърлени на вятъра, обясни на премиера придружаващият го строителен министър Росен Плевнелиев. С тях беше и вицепремиерът Цветан Цветанов.

След магистралата цялата група посети граничния пункт Капитан Андреево.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини