От х:

Днес в x:

Бойко идва с лупа на „Марица” днес. Крадът нафта от Монолит. Преглед на регионалния печат

„Бойко идва с лупа на Марица днес” е водещото заглавие във вестник „Новинар Юг” Премиерът ще инспектира строителството на магистралата. Ще мине с кола по недостроения аутобан за да види дереджето му. За последните 20 години са построени едва 16 км от магистралата пояснява „Новинар”. Междувременно ВиК скача срещу доклада за влиянието върху околната среда при строежа на автомагистралата. Според водното дружество новоизградените 6 нови кладенеца не могат да компенсират работата на старите 4, които трябва да се затворят. Новите можели да изпомпват 25 литра вода в секунда при необходими минимум 105 литра в секунда. От ВиК настояват за нови замервания и ново решение.

„Гигантски паяк полазва джипове” С нов паяк се сдобива община Хасково. С това возилата предназначени да вдигат неправилно паркираните автомобили стават 4. Новия бил специален-можел да вдига джипове и миниванове.

„Крадат нафта от Монолит” 340 литра дизелово гориво и 40 литра масло бяха задигнати вчера от техниката на строителната фирма „Монолит”, която била заета в изграждането на канализацията в димитровградския квартал Черноконево. Кражбата е била вечерта, но на напълно осветено място. Последния факт хвърля в недоумение шефът техниците в "Монолит" Петър Петров. Фирмата имала назначени двама пазачи за през нощта.

„Професор на съд "за сбъркани” водещо от страница 3-та. Професорът е Пламен Цветков ,който от БНТ нарече димитровградчани сбъркани, щото допускали още да ги управляват комунисти. Ще го съди съветническа група „Консенсус” Ще иска 72 хиляди лева, колкото са жителите на общината.

„Лекар в спешното по-ниско платен от сестра в Бърза Помощ”. Лекарите в спешното отделение на МБАЛ взимали по 350 лв месечно. Колегите им от линейките-800 лв, а сестрите-400. Точно за това нагласянето на графика за дежурствата в спешното отделение, всеки месец се превръща в пълна енигма за ръководството на болницата. Нещата се закърпват месец за месец с всеки който е подръка. До момента, в който няма да остане такъв.

„Димитровград с полумесец 17 века преди петолъчката” Бронзов полумесец от 3-ти век бил открит край Меричлери. Полумесецът е бил символ на гръцкия полис Бизантион превърнал се впоследствие в Константинопол/Истанбул/ столица на източната римска империя. Нищо общо с мюлюманството.

„GPS издаде крадено БМВ” от първа страница на „Хасковска Марица” Луксозното возило, немска регистрация, било спипано вчера на ГКПП „Капитан Петко войвода”. Карано било от 34 годишен иракчанин. Наскоро друго луксозно возило бе спипано на границата, а от ареста му тръгна разнищването на канал за трафик на луксозни автомобили.

„Проектът за автомагистрала Марица е стар” , водещо заглавие в ежедневника. Проекта бил от 70-те години и не отговарял на днешните условия, предупреждава кметът на село Ябълково община Димитровград. И дава пример: в проекта пишело, че до питейните кладенци има 250 метра растояние. Всъщност то е 100 метра. От кладенците в Ябълково се захранва цяло Хасково.

„ESCOM наложи информационно затъмнение?” от любимите заглавия с питанка. Питанката означава или че питащите не са сигурни в достоверността на информацията си или че не я разбират. Накратко-редакцията на вестника останала без интернет и не можела да отваря сайтовете за да гепи информация от тях. Това забавя „производството” на вестника. Завалиите, спря им интернета и не могат да си правят новините. Да са живи и здрави сайтовете. Огромна снимка на цялата 4-та страница показва вестникарския кошмар-сайтът Haskovo.net с познатия надпис-страницата не може да бъде показана. Техническия проблем бе отстранен след два часа и „производството” възобновено. Дано не се изпокъсат кабелите на БТК и телефоните на „Марица” не заглъхнат. Сигурно това ще означава че вестникът е в „изолация” или някой готви преврат. Иначе от целия компютърен мишмаш поместен на страница 4-та се оставя с впечатления че проблемът е както технически така и в предклавиатурните устройства във вестника.

Нищо друго интересно на страниците, което да не сте прочели вчера или в предходните дни оттук- оттам.

Това бе накратко от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини