От х:

Днес в x:

Община Димитровград се оказа по-богата от правителството

Министър Коджабашиева дойде да открие обекта изграден по правителствена програма

Община Димитровград се оказа по-богата от правителството в ремонта на физкултурния салон в местната математическа гимназия „Иван Вазов“. Школото бе спечелило проект за държавно финансиране на ремонта по програмата на МОН за енергийна ефективност в учебните заведения. Първоначално сумата по проект бе 100 хиляди лева. В резултат на серия редукции заради издънен бюджет, финансирането бе поделено така: 37 хиляди от всичко 76-те хиляди лева за ремонта са отпуснати от министерството, останалите 39 хиляди са доплатени от местната община. Това не попречи на замминистърът на образованието Милка Коджабашиева тържествено да пререже лентата на обновеното спортно съоръжение. За церемонията, всички 560 възпитаници на гимназията бяха строени близо час пред входа на училището.

ПМГ „Иван Вазов“ Димитровград е един от пионерите в засиленото изучаване на математиката в училищата, посочи директорът Илияна Славова. Първата математическа паралелка тук е открита още през 1964-та година, доста преди откриването на самите математически гимназии. Училището е дало трима академици на българската наука. От тази година ПМГ Димитровград се превърна в единственото в Димитровград училище с безжичен интерне, който му бе предоставен безвъзмездно от най-големия доставчик на нет в областта-ESCOM.

Отляво на дясно на лентата: Депутата Иван Петров, Милка Коджабашиева и директорът Илияна Славова

За да покажат уважението си в Гимназията пристигнаха депутатите Иво Димов и Иван Петров, както и кметът Стефан Димитров и председателят на общинския съвет Катя Чалъкова, зам областната Румяна Въчева и шефа на регионалното образование Иван Панайотов. След като прие рапортите им и заяви колко се радва че е в Димитровград, замминистър Коджабашиева замина за зала „Гросето“. Там тя ще отговаря на директори на училища от областта, за промените в учебния план и актуализацията на учебните пособия.

Г.Христов

Училището показа най-доброто от себе си
Част от нещата останаха недооправени. На снимката- климатика във физкултурния салон
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини