От х:

Днес в x:

Областният: Общината трябва да промени наредбите си за спортните бази

Областният Данев и замминистър Ценов гостуваха на хасковския спорт

По лесно ще се разреши казуса със спортните бази ако общината промени наредбите си за отдаване на залите на клубовете. Това смята губернаторът Румен Данев по повод очертаващата се опасност хасковския спорт да плаща наеми за ползване на общинските спортни бази. Договорите за ползване на базите изтичат в края на годината, а кметът Георги Иванов обяви че новите договори ще са на базата на наем. Заканата на градоначалника дойде след като Данев стопира безвъзмездното отдаване на градския стадион на ФК „Хасково“ 2. „Там нямаше никакъв график за ползване, нито основание на което се отдава стадиона“ допълни Данев. В последвалото дело във административния съд, Темида взе страната на държавата в лицето на областния управител. В момента решението се обжалва във върховния административен съд.

Този понеделник от 10 часа, Данев свиква хасковските спортни клубове за търсене на варианти за излизане от кризата. Ще присъстват депутатите Иван Петров, Иво Димов, експертът на спортното министерство Силвия Тенчева. Има вариант и за промяна на законодателството, но той отнема много време, призна Данев. По лесно ще е ако общината промени наредбите си за отдаване на спортните бази и се избегне противоречието със закона за спорта, каза още той. Именно с мотива че отдаването на градския стадион противоречи на член 47 от закона за спорта, Административния съд в Хасково стопира решението на местния общински съвет.

Ако спортът в Хасково трябва да си плаща за ползване на общинските бази, то това ще засегне най-вече местното спортно училище. За децата там, залите са нещо като класни стаи, а тренировките са част от учебния процес. Чуйте как коментира такава перспектива замминистърът на спорта Иван Ценов, който бе на гости днес на местното спортно училище:

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини