От х:

Днес в x:

8 °C

БМВ фучи с 200 км към Димитровград. Местен депутат подкара мерцедес за 50 хиляди. Преглед на регионалния печат

„БМВ фучи с 200 км край спирка” осведомява във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Спирката е по пътя Хасково-Димитровград край село Крепост. Ограничението там е 60 км в час. Видеоклипче с подвизите на шофьора е качено в най-големия сайт за видеосподеляне youtube. Не е известно кога е качено, но до вчера е гледано вече 6500 пъти, уточнява вестникът. На клипчето с продължителност 3.22 минути, се виждат рисковани изпреварвания на висока скорост, а на правата отсечка покрай борса „Марица” малко след Хасково, БМВ-то развива 230 км/час с цели 140 км/час повече от разрешеното. Всичко това на подходящия фон от гръцко и Славка Калчева.След подобни юнашки изпълнения често пъти звучи траурния марш, за беда не само за юнаците, а и за други невинни на пътя.

„Почина измръзналия Руси”. Гарвановецът който получи тежко измръзване на кратата защото пестял от ток бе приет преди две седмици в болницата. Лекарите му насрочиха ампутация на краката, но Руси отказа. После склонил, но както се оказало било е вече късно.

„Двама от Езиковата с пълна стипендия в Англия” Една позитивна новина на фона на предишните две. Никол и Никола от местната езикова гимназия заслужили правото на избор измежду 49 колежа във Великобритания, заради отлични резултати на конкурс по английски език.

„Пиян си запали къщата, загина”, още черни препратки към уикенда. Мъж от Свиленград починал след като къщата му лумнала сутринта в събота. Стопанинът се прибрал по малките часове след солидна почерпка. Предполага се, че заспал с цигара в ръка, откъдето тръгнал пожара. Пак в Свиленград лек автомобил "Рено" изгоряло докато бил паркиран пред къща, научаваме още от криминалната страница. Причината в такива случаи е традиционна-късо съединение. Късмет за всички е било, че не експлоадирала газовата система на колата.

„Здравната каса не плаща за свършена работа” обявява доктор Живко Христов във водещ материал от страница втора. Лекарят с най-много пациенти в Хасково, повече от 5000, дава пример: всеки месец едно дете има право на профилактика. То обаче идва с няколко дни по-късно. И понеже сроковете не са спазени, Касата отказва да преведе парите за консултации. Отделен е въпросът че при 5000 пациента и само 24 часа в денонощието, е абсолютно непостижимо пациентите да идват на записания си час. Може и да може, но трябва реформа във времетраенето на денонощието. А това доколкото ни е известно не е сред приоритетите на Бойковата „ГЕРБ”.

„Драма-отмъкнаха 100 литра ракия”, „Двама в ареста за грабеж на 10 лв”, „Шофьор доброволно предаде амфетамин” , „Пастир ръга колега в сърцето” е цветната в кавички криминална страница.

По весело става на страница 6-та където научаваме че димитровградския ученически парламент бил впечатлен от свободния език на депутатите в НС. Димитровградски ученици били разведени в пленарната зала от народния представител Иво Димов. После тръгнали към прословутия стол с депутатските кюфтета, но те били изядени. Така децата нагъвали сандвичи по време на престоя си там. Заглавието от първа страница от където е препратката за материала на 6-та между другото е за това, че Божидар Димитров няма да бъде съден от Димитровград. Има и 10-на реда по темата в обширния материал. Божидар Димитров бил прав за това че Димитровград още не е град щото си личат очертанията на селата в него. Думите са на Иво Димов.

Пак Иво Димов е герой и в другия ежедневник „Хасковска Марица”. Той подкарал „Мерцедес” за 50 хиляди лева, научаваме от водещото заглавие на вестника. В статията четем, че депутатът карал още пробно скъпото возило и чак след месец щял да реши дали да го закупи. Досегашната, преддепутатска кола на Димов, пак бе „Мерцедес”, но за скромните 10-на хиляди лева.

„Гимназията по дървообработване с игрище от Бербатов” Фондацията на най-успешния български футболист ще финансира изграждането на футболно игрище в хасковското школо. То представило най-добър проект по националната програма „Активни и здрави”

„Откриват археологическа експозиция” в Димитровград, научаваме още от страница първа, както и че „Мъж заби нож в сърцето на съквартирант”. Заглавието над главата е : „Противоречива практика скара две съдилища”. Това е част от анализа на районен съд Хасково. Противоречивата практика или иначе казано, двоен аршин при идентични казуси, било характерно за административен съд Хасково.

„Талон плюс стикер спасява от глоби инвалидите” водещо от страница втора. Само тази комбинация позволявала на хората с увреждания да паркират безопасно пред болници, аптеки и други учреждения.

”48 годишен лодкар изчезна в Тунджа” водещо от страница 3-та. Миналата седмица мъж от Стара загора отишъл да кара каяк по реката. От тогава от него са открити само жилетка и гребло.

Съдийския скандал между районен и административен съд развит подобаващо на страница 4-та.

Нищо интересно на спортните страници.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020

Случаен виц

Последни новини