От х:

Днес в x:

БМВ фучи с 200 км към Димитровград. Местен депутат подкара мерцедес за 50 хиляди. Преглед на регионалния печат

„БМВ фучи с 200 км край спирка” осведомява във водещо заглавие вестник „Новинар Юг”. Спирката е по пътя Хасково-Димитровград край село Крепост. Ограничението там е 60 км в час. Видеоклипче с подвизите на шофьора е качено в най-големия сайт за видеосподеляне youtube. Не е известно кога е качено, но до вчера е гледано вече 6500 пъти, уточнява вестникът. На клипчето с продължителност 3.22 минути, се виждат рисковани изпреварвания на висока скорост, а на правата отсечка покрай борса „Марица” малко след Хасково, БМВ-то развива 230 км/час с цели 140 км/час повече от разрешеното. Всичко това на подходящия фон от гръцко и Славка Калчева.След подобни юнашки изпълнения често пъти звучи траурния марш, за беда не само за юнаците, а и за други невинни на пътя.

„Почина измръзналия Руси”. Гарвановецът който получи тежко измръзване на кратата защото пестял от ток бе приет преди две седмици в болницата. Лекарите му насрочиха ампутация на краката, но Руси отказа. После склонил, но както се оказало било е вече късно.

„Двама от Езиковата с пълна стипендия в Англия” Една позитивна новина на фона на предишните две. Никол и Никола от местната езикова гимназия заслужили правото на избор измежду 49 колежа във Великобритания, заради отлични резултати на конкурс по английски език.

„Пиян си запали къщата, загина”, още черни препратки към уикенда. Мъж от Свиленград починал след като къщата му лумнала сутринта в събота. Стопанинът се прибрал по малките часове след солидна почерпка. Предполага се, че заспал с цигара в ръка, откъдето тръгнал пожара. Пак в Свиленград лек автомобил "Рено" изгоряло докато бил паркиран пред къща, научаваме още от криминалната страница. Причината в такива случаи е традиционна-късо съединение. Късмет за всички е било, че не експлоадирала газовата система на колата.

„Здравната каса не плаща за свършена работа” обявява доктор Живко Христов във водещ материал от страница втора. Лекарят с най-много пациенти в Хасково, повече от 5000, дава пример: всеки месец едно дете има право на профилактика. То обаче идва с няколко дни по-късно. И понеже сроковете не са спазени, Касата отказва да преведе парите за консултации. Отделен е въпросът че при 5000 пациента и само 24 часа в денонощието, е абсолютно непостижимо пациентите да идват на записания си час. Може и да може, но трябва реформа във времетраенето на денонощието. А това доколкото ни е известно не е сред приоритетите на Бойковата „ГЕРБ”.

„Драма-отмъкнаха 100 литра ракия”, „Двама в ареста за грабеж на 10 лв”, „Шофьор доброволно предаде амфетамин” , „Пастир ръга колега в сърцето” е цветната в кавички криминална страница.

По весело става на страница 6-та където научаваме че димитровградския ученически парламент бил впечатлен от свободния език на депутатите в НС. Димитровградски ученици били разведени в пленарната зала от народния представител Иво Димов. После тръгнали към прословутия стол с депутатските кюфтета, но те били изядени. Така децата нагъвали сандвичи по време на престоя си там. Заглавието от първа страница от където е препратката за материала на 6-та между другото е за това, че Божидар Димитров няма да бъде съден от Димитровград. Има и 10-на реда по темата в обширния материал. Божидар Димитров бил прав за това че Димитровград още не е град щото си личат очертанията на селата в него. Думите са на Иво Димов.

Пак Иво Димов е герой и в другия ежедневник „Хасковска Марица”. Той подкарал „Мерцедес” за 50 хиляди лева, научаваме от водещото заглавие на вестника. В статията четем, че депутатът карал още пробно скъпото возило и чак след месец щял да реши дали да го закупи. Досегашната, преддепутатска кола на Димов, пак бе „Мерцедес”, но за скромните 10-на хиляди лева.

„Гимназията по дървообработване с игрище от Бербатов” Фондацията на най-успешния български футболист ще финансира изграждането на футболно игрище в хасковското школо. То представило най-добър проект по националната програма „Активни и здрави”

„Откриват археологическа експозиция” в Димитровград, научаваме още от страница първа, както и че „Мъж заби нож в сърцето на съквартирант”. Заглавието над главата е : „Противоречива практика скара две съдилища”. Това е част от анализа на районен съд Хасково. Противоречивата практика или иначе казано, двоен аршин при идентични казуси, било характерно за административен съд Хасково.

„Талон плюс стикер спасява от глоби инвалидите” водещо от страница втора. Само тази комбинация позволявала на хората с увреждания да паркират безопасно пред болници, аптеки и други учреждения.

”48 годишен лодкар изчезна в Тунджа” водещо от страница 3-та. Миналата седмица мъж от Стара загора отишъл да кара каяк по реката. От тогава от него са открити само жилетка и гребло.

Съдийския скандал между районен и административен съд развит подобаващо на страница 4-та.

Нищо интересно на спортните страници.

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини