От х:

Днес в x:

Сливат отделения в болницата. Турски лекар излекува хасковлийка от рак. Преглед на регионалния печат

„В болницата-очите при ушите” е водещото заглавие на „Новинар Юг”. Тоест на едно минават очно и ушно отделения. Същото ще се случи и с ортопедия и урология. Целта е да се намери място за АГО и Нервно. Те в момента са в сгради извън зоната на болницата, което оскъпява тяхната издръжка. Реформата е с цел оптимизация на разходите и максимално натоварване на болничната база, казва управителят на лечебното заведение д-р Тодор Пандов. По думите му, ремонтът на Инфекциозно отделение е стопиран докато трае финансовата ревизия.

„Почнаха детска площадка за 30 бона във Веспрем” Това бе едно от обещанията на Ротари клуб Хасково, което трябва да се изпълни до началото на май.

„Учители мизерстват в силенското общежитие” В училището в стамболовското село обучението е целодневно, но самото школо е загубило статута си на защитено. Немотията и лошата база превръщат образованието там в история от миналия век. Или от още по-миналия.

„Потвърдиха 18 години решетки за касапина от Черноконево” на криминалната страница.Касапина е Ангел Митев който наръга жена си Румяна 51 пъти с нож. Пак на криминална страница-„Асен отвлича булка от забавачка” Всъщност става дума за ром, който подкарал малко по грубо ромка към дома им откъдето жената била избягала. Случката се разиграва в Димитровград.

„Едни 1000 кубика скараха Масларов със съветниците” Новия шеф на Горското Георги Масларов свари да се изпокара със съветниците на петъшната сесия на ОБС Хасково, след предложение да се увеличи такста корен и вдигането на лимита за промишлена сеч.

„4 наши на европейското по хандбал в Албена”-водещо на спортна страница. Най хубавото в материала-снимка на плажна хандбалистка, при това хасковлийка, в момент на удар. Дарина Панайотова ще е титулярка в предстоящото европейско първенство за девойки чийто домакин е морския курорт.

„Турчин излекува хасковска банкерка от Рак” е водещото заглавие на „Хасковска Марица” За него, колегите се позовават на турския вестник „Заман” където случаят е придобил публичност. Хасковската банкерка Ваня Енчева имала 7 неудачни операции на тумор на костите. Тя била спасена в Анадолския медицински център в Истанбул от д-р Каан Ерлер. Професорът бил много известно име в южната ни съседка. Дори и там обаче сполучлива операция на този вид рак си е сензация. Не напразно и тамошните вестници го превръщат в топ новина.

„Полицията извърши произвол над мен” Думите са на една от подсъдимите по ДДС Аферата. Мегаделото, според вестника, трябва да завърши днес с присъда. Става дума за източване на ДДС чрез фиктивни сделки между фирми. Това става преди около 5 години. Щетите за държавата уж били 20 млн ама сега не били толкова, а доста по-малко. Това не е съвсем „мега”, но критериите за големина при всеки са различни.

 „Бум на пневмонии в детско отделение” Причината, според неназовани специалисти в детско отделение на хасковския МБАЛ, е че се приемали пациенти от закритите болници в региона. В региона все още няма закрити болници, а в областното лечебно заведение отколе си идват хора отдруги общини, ако и там да функционират болници. „Бумът” в случая означава че легловата база на отделението е запълнена. По тая логика в инфекции трябва да има атомен взрив. Оттам вече окупираха половината урологии с болни от морбили.

Темата с морбилите на цялата страницап 4-та. „Боцкат рисковите групи”-актуалното състояние на заболеваемостта и развоя на епидемията от тази шарка в регион.

Масларова на втора страница : Чакам с нетърпение обвинението да влезе в съда! Според бившия министър, наложената и гаранция е ненормална. „За убийци искат по 10 хиляди , на мен 50 хиляди” В Хасково тя за пореден път отрече отправените и обвинения в длъжностно писвояване в особено големи размери.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини