От х:

Днес в x:

1 °C

Сливат отделения в болницата. Турски лекар излекува хасковлийка от рак. Преглед на регионалния печат

„В болницата-очите при ушите” е водещото заглавие на „Новинар Юг”. Тоест на едно минават очно и ушно отделения. Същото ще се случи и с ортопедия и урология. Целта е да се намери място за АГО и Нервно. Те в момента са в сгради извън зоната на болницата, което оскъпява тяхната издръжка. Реформата е с цел оптимизация на разходите и максимално натоварване на болничната база, казва управителят на лечебното заведение д-р Тодор Пандов. По думите му, ремонтът на Инфекциозно отделение е стопиран докато трае финансовата ревизия.

„Почнаха детска площадка за 30 бона във Веспрем” Това бе едно от обещанията на Ротари клуб Хасково, което трябва да се изпълни до началото на май.

„Учители мизерстват в силенското общежитие” В училището в стамболовското село обучението е целодневно, но самото школо е загубило статута си на защитено. Немотията и лошата база превръщат образованието там в история от миналия век. Или от още по-миналия.

„Потвърдиха 18 години решетки за касапина от Черноконево” на криминалната страница.Касапина е Ангел Митев който наръга жена си Румяна 51 пъти с нож. Пак на криминална страница-„Асен отвлича булка от забавачка” Всъщност става дума за ром, който подкарал малко по грубо ромка към дома им откъдето жената била избягала. Случката се разиграва в Димитровград.

„Едни 1000 кубика скараха Масларов със съветниците” Новия шеф на Горското Георги Масларов свари да се изпокара със съветниците на петъшната сесия на ОБС Хасково, след предложение да се увеличи такста корен и вдигането на лимита за промишлена сеч.

„4 наши на европейското по хандбал в Албена”-водещо на спортна страница. Най хубавото в материала-снимка на плажна хандбалистка, при това хасковлийка, в момент на удар. Дарина Панайотова ще е титулярка в предстоящото европейско първенство за девойки чийто домакин е морския курорт.

„Турчин излекува хасковска банкерка от Рак” е водещото заглавие на „Хасковска Марица” За него, колегите се позовават на турския вестник „Заман” където случаят е придобил публичност. Хасковската банкерка Ваня Енчева имала 7 неудачни операции на тумор на костите. Тя била спасена в Анадолския медицински център в Истанбул от д-р Каан Ерлер. Професорът бил много известно име в южната ни съседка. Дори и там обаче сполучлива операция на този вид рак си е сензация. Не напразно и тамошните вестници го превръщат в топ новина.

„Полицията извърши произвол над мен” Думите са на една от подсъдимите по ДДС Аферата. Мегаделото, според вестника, трябва да завърши днес с присъда. Става дума за източване на ДДС чрез фиктивни сделки между фирми. Това става преди около 5 години. Щетите за държавата уж били 20 млн ама сега не били толкова, а доста по-малко. Това не е съвсем „мега”, но критериите за големина при всеки са различни.

 „Бум на пневмонии в детско отделение” Причината, според неназовани специалисти в детско отделение на хасковския МБАЛ, е че се приемали пациенти от закритите болници в региона. В региона все още няма закрити болници, а в областното лечебно заведение отколе си идват хора отдруги общини, ако и там да функционират болници. „Бумът” в случая означава че легловата база на отделението е запълнена. По тая логика в инфекции трябва да има атомен взрив. Оттам вече окупираха половината урологии с болни от морбили.

Темата с морбилите на цялата страницап 4-та. „Боцкат рисковите групи”-актуалното състояние на заболеваемостта и развоя на епидемията от тази шарка в регион.

Масларова на втора страница : Чакам с нетърпение обвинението да влезе в съда! Според бившия министър, наложената и гаранция е ненормална. „За убийци искат по 10 хиляди , на мен 50 хиляди” В Хасково тя за пореден път отрече отправените и обвинения в длъжностно писвояване в особено големи размери.

Това бе по интересното от днешната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини