От х:

Днес в x:

2 °C

Тангра с всички годишни награди на БСТФ

Така изглеждаха ТАНГРА на своята 25-годишнина. Догодина формацията става на 30

Гранд при за принос в танцовото шоу за 2009 г
Гранд при за международен принос за 2009 г.
Гранд при за съдия на 2009 г.

С тези награди се завърна Дорина Инджова от Велико Търново, където БСТФ проведе годишните атестации на съдиите и семинар за нови съдии, 24-28 февруари. На тържествена церемония бяха връчени и годишните награди за цялостно представяне на колективите от страната.

Ръководителката на най-успешната хасковска формация подчерта, че високите отличия са обща награда за извоювани първи места, хореография, участия във всички мероприятия на федерацията. ТАНГРА е отличена заради постиженията и във всички възрастови групи, във всички категории и стилове.

По всичко личи, че и през тази година ТАНГРА правят сериозна заявка за призови места. Предстои участие в отворения турнир по танцово шоу, характерни танци и хип-хоп „България танцува” в Димитровград на 20 март.

След него в календара на формацията е Фестивала на камерния танц в Хасково. За радост на хасковските състезатели, тази година той ще е и национален квалификационен турнир за Европейския турнир по танцово шоу в Унгария. За радост на останалите танцьори в дните от 30 април до 2 май в зала „Дружба” ще се играят всички жанрове, включени традиционно във фестивала на камерния танц – класически, характерни и народни танци. Амбицията на организаторите е да вдигнат нивото на фестивала и дадат възможност за по-добра изява на участниците, каза Деян Янев. Награда на кмета ще бъде присъдена за всеки стил – 4 купи ще бъдат връчени за камерен танц, по регламента на фестивала.

ТАНГРА репетират усърдно, както винаги. Става дума за около 70 танца – соло, дуети, малка група, формации, във всички възрастови групи, в трите стила, в които работи формацията. Много нови танци има включени в репертоара и, които за първи път влизат в състезателната програма. Това е и една от причините да е трудно да си първи през годините, споделя Дорина Инджова. Когато си класиран на първо място с един танц, не можеш да се състезаваш повече с него на същия шампионат. Така „Чингиз хан”, танц, който обра овациите в София само преди 8 месеца и стана първи при формациите, не игран на състезание нито в Хасково, нито в Димитровград. Беше включен в програмата за дните на Хасково.

За своите възпитаници Дорина вижда още възможности. През 2011 балетът става на 30 години и твърде скоро ще започне подготовката за честването. Хореографката отдавна има амбиция за спектакъл, предназначен за публика, не толкова за състезание, и кой знае, може да го видим на юбилея.

Мира Захариева, Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Връзката ви с някого ще се задълбочи и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще са удачни, мислете за подробностите и не изпускайте от вниманието си нищо, което би ви отклонило от целта. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас.
11 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
В общуването си ще срещнете твърда реакция, но тя изглежда не ви притеснява. Достатъчно уверени сте, за да се справите с всичко, което се изпречи пред вас. Ще останете впечатлени от една личност и това ще продължи дълго. Не е изключено да започнете интимна връзка, и ако сте вече обвързани, се пазете.
11 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прегърнете желанията си, усмихнете се, станете по-ведри. Животът е хубав, особено днес. Предстоят ви приятни и интересни неща, не се заблуждавайте, че ще ви липсват. Делата ви ще се подреждат според очакванията, нужно е малко търпение за да получите онова, към което се стремите.
11 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ще провокира у вас добри мисли, поведение и очаквания. Срещите и развитието на делата ще подсили увереността ви, че сте на прав път, и с право. Постигане на изгодни споразумения, водещи до сделка, вземане на изпит, т.е. - добро начало на седмицата. Въздържанието няма да ви навреди, независимо, че желанията ви са силни.
11 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
11 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Нетърпеливи сте да видите идеите си реализирани, но най-добре ще е, ако не изпреварвате събитията. В отношенията ви с партньора се забелязва напрежение, опитайте се да промените това. С взаимни компромиси ще постигнете добър синхрон. Имате нужда от повече движение. Здравословни неразположения.
11 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Бизнесът ви се развива повече от успешно. От днес започва нов плодотворен период за вас. Особени успехи ще регистрират онези Везни, заети в областта на рекламата и на комуникациите. В личния си живот се радвате на щастие и разбирателство. Близък ваш приятел се справя успешно със своя задача, заслуга за което имате и вие.
11 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите, които ви занимаваха през последните дни ще останат водещи и днес. Сред тях са семейните приоритети и грижите за деца и родители. Финансов въпрос също ще напомни за кредити и задължения. В тази връзка е добре да потърсите съвет от специалисти, може да се намери по-бързо решение.
11 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Проблем от личен характер, който е смущавал мислите ви ще намери своето решение. Това ще свали от гърба ви товар и ще ви даде импулс за работа. До себе си имате хора, на които можете да разчитате, когато имате нужда от подкрепа. Ако внесете промени в интериора около себе си ще наситите атмосферата с ведрина и настроение.
11 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Времето ще покаже до колко са основателни претенциите ви, но бъдете честни пред себе си. Трудностите ще ви помогнат да прозрете много неща, такива, които до сега са ви се изплъзвали. Ще подновите сътрудничеството си с човек, с когото ви свързват отминали събития. В семейството са възможни разногласия.
11 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
11 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Радетели сте на добрите традиции, с които приобщавате семейството и приятелите си. Това ще направи всички ви щастливи, предвид настъпващите добри дни в дома ви. Ще загърбите неудачите си и с ведрото си излъчване ще пристъпите към ново, добро начало в живота си. Парите също ще заемат полагащото им се място.
11 апр 2021
Последни новини