От х:

Днес в x:

Кирил Петков проговори за катастрофата, спира кампанията си

"Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор". Това написа съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков във Facebook след инцидента с автомобила на НСО, в който пътуваше към Варна. При катастрофата загина мъжът, управлявал другия автомобил в пътния инцидент, а жена е тежко ранена.
"Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството е направено", заяви той.
"Возих се на задната седалка в колата и имах само "изкарване на въздуха", но реално не съм пострадал“, обясни Петков и добави, че екипът на "Спешна помощ" е дошъл много бързо на място, както и пожарникарите, които по думите му са успели много професионално да разрежат колата, за да извадят пострадалите.
"Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни, въпреки че бяха с някакви травми. Реално обаче без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим", написа още Кирил Петков.
"Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са във всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим", заяви още той.
Кирил Петков добави, че е отишъл до болницата, където е настанена пострадалата при инцидента жена. "Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота", поясни той.
"Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време", коментира Петков. Според него медицинският персонал в болницата са били големи професионалисти и им благодари за моменталната помощ, която са оказали на жената.
"Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му, написа още Петков за близките на починалия мъж. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ, от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено", каза още Петков.
Източник: Днес.БГ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  По
  Полпулист
  0 0
  20:46, 20 май 2024
  Популист ! Какво ще осигуряваш пак бе ?
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини