От х:

Днес в x:

500 козунака от кмета Ерол Мюмюн за Великден

500 козунака, осигурени от кмета на община Кърджали, бяха раздадени по повод светлия християнски празник възкресение Христово.

Община Кърджали и Общински детски организираха пъстър Великденски детски празник, който се състоя в градинката пред църквата "Св. Георги Победоносец". Празникът започне с благословията на енорийския свещеник отец Петър.

Кметът Ерол Мюмюн поздрави децата и техните родители, дошли да се повеселят за празника.

„Нека благодарим на Господ, че ни даде възможност за поредна година да празнуваме всички заедно. Величието на празниците се крие в това, те да бъдат споделени. Искам да пожелая на вас и вашите семейства преди всичко здраве, мир в душите и семействата, в Родината и по света. Нека всички съхраним доброто в сърцата си, да го споделяме с близки, приятели и съседи. Искрено се радвам, че за пореден път сме заедно и единни, че продължаваме да бъдем модел за подражание не само в България, но и в Европа и в света.“, каза Ерол Мюмюн.

Той отправи покана към всички кърджалийци и гости на града да присъстват на празничния концерт по случай Великден, тази вечер от 19.00 часа на площад „Освобождение“, с участието на звездите от „Гласът на България“ и легендарните Диана Експрес.

Във великденската програма участваха деца от клуб „Театър, творчество, изява“, ДВГ "До Ре Ми" и Школа за модерни танци към ОДК, солисти на Детска вокална фолклорна група към СУ „Йордан Йовков“ и танцова формация „Тракийска младост“ при НЧ “Родопски фар“ кв. „Гледка“.

Последва великденската традиция – борене с яйца, в която се включи и кметът на Кърджали. За децата, чиито яйца се оказаха „борци“, имаше и награди.

След края на програмата кметът и заместниците му – Веселина Тихомирова и Даниел Делчев раздадоха 500 козунака.

Кметът Ерол Мюмюн уважи поканата на отец Петър и така както на Рамазан Байрам заедно с мюфтията пиха кафе, така и на светлия християнски празник Възкресение Христово, не пропуснаха отново да седнат на една маса.

Това съобщиха от Община Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини