От х:

Днес в x:

Deep Purple ще зарадват феновете си с нов албум

Изображение 1 от 2

    Легендарната рок банда съобщи, че записът е озаглавен „=1“ и ще излезе на 19 юли. Още следващата седмица обаче, на 30 април, ще бъде представен водещият сингъл. 

    Групата, известна с хитове като „Hush“, „Black Night“, „Speed ​​King“, „Fireball“ и „Smoke On The Water“, издаде 22-рия си албум „Turning to Crime“ през 2021 г. съставен изцяло от кавъри. Това беше последният запис с участието на китариста Steve Morse, преди той да напусне състава през юли 2022 г. Simon McBride заема неговото място в предстоящия албум.

    21-вият албум на Ian Gillan и компания, „Whoosh!“, достигна номер 4 в официалната класация за албуми в Обединеното кралство и номер 1 в няколко страни след издаването му през 2020 г.

    В прессъобщението се отбелязва, че новият албум демонстрира „същността и настроението им от 70-те години вероятно повече от всеки друг албум от последните години“.

    Групата, която включва басиста Roger Glover, кийбордиста Don Airey и барабаниста Ian Paice, отново работи със студийния гений Bob Ezrin, за да продължи да развива класическия си звук.

    Що се отнася до темата на записа, в съобщението се казва: 

    „Енигматичното заглавие „=1“ символизира идеята, че в свят, който става все по-сложен, всичко в крайна сметка се опростява до една единствена, обединена същност. Всичко е равно на едно“.

    Легендарната рок група също така ще направи турне под заглавието „=1 More Time“.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини