От х:

Днес в x:

Министърът дава казармите на Хасково? Кандидат за ДАИ със 77 фиша. Преглед на печата

Военният министър Аню Ангелов е готов да даде някои от военните имоти в Хасково на общината, пише във водещ материал на първа страница днес „Хасковска Марица”. Кметът Георги Иванов се среща с него след седмица, добавя изданието. По думите на градоначалника общината е готова и за двата възможни варианта – търг или „собственост срещу дълг”. МО дължи на местната хазна сериозни суми от данъци. По мнението на Георги Иванов е най-удачно в „Орфей” да се изгради нова модерна автогара, а на „Булаир” – мол или търговски комплекс.

Вдигнаха във въздуха 155-метров комин, пише над главата в „Хасковска МАрица”. Заглавието е илюстрирано с няколко снимки, които проследяват рухването на комина.

Маскиран със спрей обра бензиностанция „Каменец”, пише още на първа страница. Бандитът напръскал с газ служителя Йордан Петев и отмъкнал 150 лева от оборота.

Антимафиоти нахлуха в шивашки фирми, акцентира вестникът на 3 страница. Полицейската операция започнала вчера следобед. Ченгетата нахлули в шивашката фирма в бившето училище „Митко Палаузов”. Днес МВР ще обяви подробности за акцията, допълва изданието.

Фалстарт по дело срещу експрокурор лихвар, пише на 4 страница. Вчера в окръжния съд тръгна делото срещу Стоян Апостолов, бивш прокурор. Той е подсъдим за измами с имоти.

Икономисти бойкотират такситата, пише на 5 страница. Учениците от финансово стопанската гимназия в Хасково подеха инициатива „до училище пеша”.

Кандидат за ДАИ със 77 фиша, пише в акцента на първа страница в „Новинар юг”. Въпросният кандидат е Йордан Гочев, собственик на автошкола в Хасково. Общата сума на глобите е 1890 лева.

БСП Хасково онемя за Емилия Масларова, пише в друг акцент на страницата. На снимката лидерът на червените в Хасково Иван Станчев се кипри до обвинената бивша министърка, но от 22-ри насам не си вдига телефона. Колегите го търсили за коментар на новината за повдигнатото обвинение на Масларова.

Ура, коминът на ТЕЦ-а падна, заглавие над главата на вестника.

Почина пребит старец, пише в акцента на 3 страница. 83-годишният Андон Георгиев, който бе смелен от бой от двама младежи, починал в болницата. Като причина за боя се посочва, че старецът редовно напивал и задявал съседката, която била майка на единия от биячите – Мариан Вълков. След аутопсията той и приятелят му Ангел Ангелов може да се сдобият с по-сериозни обвинения.

Габера без магазин, бабите драпат през гората за хляб, пише в голяма материал на 6 страница, посветен на димитровградския квартал.  

Веселин Златинов превърна Ямача от поляна в парк – очерк за специалиста по озеленяване – на 7 страница.

Баба и внучка симулират дефлорация с водка и боя, пише в акцента на забавната 12 страница. 17-годишно момиче от Димитровград подало жалба, че обладано против волята си от 20-годишния й приятел. Съдебният лекар обаче установил, че момичето все още е девствено. Оказало се, че червеното петно по бикините, представени като доказателство, са от боя за яйца и водка.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини